Ασκήσεις για στητό και σφριγηλό στήθος

Είτε έχεις πληθωρικό, είτε πιο petite στήθος, οι ασκήσεις για το θώρακα και τον κορμό είναι απαραίτητες. Ένας τρόπος για να επιτύχεις την ανόρθωση στήθους, είναι να δυναμώσεις τους μύες κάτω από αυτό.

Αν οι μύες κάτω από το στήθος είναι χαλαροί, εκείνο δεν μπορεί να στηριχτεί, με αποτέλεσμα να υποκύπτει στη βαρύτητα.

Οι παρακάτω ασκήσεις βοηθούν στη βελτίωση της εμφάνισης του στήθους, στην ανόρθωση και σύσφιγξή του.

Push-ups

Οι κάμψεις είναι μια εκπληκτική άσκηση για το στήθος, τους ώμους, την πλάτη και γενικότερα τον κορμό. Δε χρειάζεται καθόλου εξοπλισμός, καθώς είναι άσκηση που γίνεται με το βάρος του σώματος.

Βεβαιώσου ότι σφίγγεις το στομάχι σου καθ'όλη τη διάρκεια της άσκησης και ότι βάζεις τα δυνατά σου. Επανέλαβε όσες φορές μπορείς. 

Σανίδα-T

Μια άσκηση που γυμνάζει όχι μόνο το στήθος αλλά και τα χέρια, την κοιλιά, την πλάτη και τους γλουτούς. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι βαράκια για καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεκινάς σε θέση της κλασικής σανίδας και ανασηκώνεις το ένα σου χέρι. Κρατώντας το βαράκι σου ψηλά, σχηματίζεις ένα Τ με το σώμα σου.

Παραμένεις στη θέση εκεί για κάποια δευτερόλεπτα. Κάνε 5-10 επαναλήψεις για το κάθε χέρι.

Ανασήκωσεις με βαράκια

Σε αυτήν την άσκηση στέκεσαι καθιστή στο πάτωμα και κάνεις πιέσεις με τα βαράκια σου. Είναι πολύ καλή άσκηση για την ανόρθωση στήθους, αλλά επίσης γυμνάζει τους ώμους και τους θωρακικούς μύες.

Στέκεσαι καθιστή, σφίγγεις τους μύες της κοιλιάς και λυγίζεις τους αγκώνες σου, κρατώντας τα βαράκια. Έπειτα ενώνεις τις παλάμες σου. Κρατάς για κάποια δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνεις 10-15 φορές.

Πιέσεις με βαράκια

Ίσως η πιο αποτελεσματική άσκηση για την σύσφιξη του στήθους. Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα και κράτα τα πόδια σου λυγισμένα.

Χρησιμοποίησε πάλι τα βαράκια σου και κράτησέ τα πάνω από τους ώμους σου. Έχοντας μια ελαφριά κάμψη στους αγκώνες, χαμήλωσε τα χέρια σου στα πλάγια, σε ευθυγράμμιση με το στήθος σου.

Στη συνέχεια, φέρε τα χέρια σου στην αρχική θέση. Εκτέλεσε 10-12 επαναλήψεις.

Πηγή: www.govastileto.gr