Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με σπανάκι και λιαστές ντομάτες


Ιδού ένα ζουμερό και λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι:

Υλικά για 4 άτομα

-800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ζητήστε από το χασάπη σας να το ανοίξει σε φύλλο)

-1 φλιτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια

-1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι

-1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

-χυμός ενός λεμονιού

-1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

-ελαιόλαδο

-λίγο φρέσκο βούτυρο

-1 ποτηράκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε αρχικά το σπανάκι σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε και τις ντομάτες και γυρίζετε για μερικά λεπτά.

  • Αλατίζετε, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό.

  • Γεμίζετε τα φιλέτα με το μείγμα, τυλίγετε σε σφιχτά ρολά και τα δένετε με σχοινάκι.

  • Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρετε προσεχτικά τα ρολάκια σε ελαιόλαδο, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές και τα σβήνετε με το κρασί.

  • Κατεβάζετε τη φωτιά και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  • Βγάζετε προσεχτικά τα ρολάκια από την κατσαρόλα και δένετε τη σάλτσα με το γιαούρτι. Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι. 

Πηγή: www.newsbeast.gr