Pencil φούστες και πώς να τις φορέσεις με στυλ

Οι pencil φούστες είναι το κατεξοχήν γυναικείο ρούχο, διότι απλούστατα είναι σχεδιασμένο (από τον Christian Dior, το 1954) ώστε να τονίζει τις φυσικές καμπύλες του γυναικείου σώματος. Όχι μόνο ταιριάζει σε όλες μας, αλλά μπορούμε και να τη φορέσουμε σε κάθε περίσταση.

Ξεχάστε την κλασική άποψη που ταυτίζει αυτή τη φούστα μόνο με επαγγελματικές ή γενικά επίσημες περιστάσεις. Τόσες και τόσες γυναίκες, αλλά και ο ίδιος ο χώρος της μόδας, που με την πάροδο του χρόνου έχει εμπλουτίσει το στυλ αυτού του ρούχου, αποδεικνύουν το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς να φοράμε με στιλ κάθε τύπο pencil φούστας!

Είδη pencil φούστας και τι τους ταιριάζει

Τζιν pencil φούστα

Προσδίδει ένα χαλαρό και ταυτόχρονα σικάτο λουκ, ιδανικό για καλοκαίρι, με μια ιδέα από vintage! Αν θέλετε να δείχνετε προσεγμένη, αλλά δε νιώθετε άνετα με πολύ επίσημα κομμάτια, τέτοιες φούστες θα τις ερωτευτείτε.

Τα τζιν υφάσματα ταιριάζουν με κάθε τοπ, τολμήστε όμως να δοκιμάσετε κάτι πολύχρωμο ή επίσης σε τζιν ύφασμα. Επιπλέον, ένα ζευγάρι τακούνια μπορούν να μετατρέψουν το λουκ σας σε κάτι πιο βραδινό.

Δερμάτινη pencil φούστα

Σίγουρα δεν είναι η ιδανική επιλογή για την παραλία, εάν όμως στοχεύετε σε ένα αισθησιακό, σοφιστικέ αλλά και δυναμικό στυλ, η δερμάτινη φούστα δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σας. Ένα λουκ που εκπέμπει αυτοπεποίθηση, ό,τι πρέπει για το γραφείο, για βόλτα ή και για νυχτερινή έξοδο.

Δοκιμάστε τη με μακρυμάνικες μπλούζες ουδέτερων χρωμάτων, κατά προτίμηση με ψηλή λαιμόκοψη, ψηλοτάκουνα παπούτσια ή μπότες και δερμάτινη τσάντα.

Φλοράλ pencil φούστα

Ευκολοφόρετο και ταυτόχρονα στιλάτο, το φλοράλ είναι διαχρονικό και δε μας απογοητεύει ποτέ! Μια απλή, μονόχρωμη μπλούζα που δένει με τη φούστα, αφήνοντάς τη να κλέψει την παράσταση, είναι ένα σύνολο απλό, θηλυκό, ονειρικό και κυρίως για όλες τις ώρες.

Τα χρώματα πρέπει να είναι ανάλογα με τη φούστα, αλλά να θυμάστε ότι σε μια σκουρόχρωμη φλοράλ φούστα, ένα δαντελένιο τοπ θα δώσει έναν πιο σοφιστικέ αέρα.

Pencil φούστα με πούλιες

Ένα λουκ που δεν οικειοποιούνται μόνο οι τραγουδίστριες στην πίστα και ταυτόχρονα μια διαφορετική πινελιά που σας δίνει αυτό το "κάτι" και σας κάνει αξέχαστη για όποιον σας δει.

Το καλύτερο τοπ για αυτή τη φούστα είναι κάτι απλό, όπως για παράδειγμα μια άσπρη ή μαύρη μπλούζα σε κλασική γραμμή. Πρέπει γενικά να κρατήσετε τα υπόλοιπα στοιχεία πάνω σας πολύ απλά, αλλιώς αυτό το λουκ θα... τυφλώνει αντί να λάμπει!

Pencil φούστα με δαντέλα

Ένα ρούχο που ούτως ή άλλως κολακεύει τη γυναικεία σιλουέτα, δένει άριστα με ένα σούπερ θηλυκό ύφασμα όπως η δαντέλα! Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, η δαντέλα δεν είναι ούτε ντεμοντέ, ούτε κατάλληλη μόνο για... νυφικά.

Αντίθετα, παραμένει μια μοδάτη επιλογή, που τραβάει τα βλέματα εξαιτίας της λεπτοδουλεμένης φύσης του υφάσματος.

Επιλέξτε να συνδυάσετε την pencil φούστα σας με ένα επίσης δαντελένιο τοπ, μια καμιζόλα με δαντέλα, ή κάτι πιο μοντέρνο και ευκολοφόρετο σε πιο απλή γραμμή, όπως πουκάμισα και πουλόβερ. Κλείνοντας, τα ιδανικά παπούτσια είναι τα ψηλοτάκουνα σε nude αποχρώσεις.

Καρό pencil φούστα

Με μια νοσταλγική πινελιά από τα σχολικά μας χρόνια, η καρό pencil φούστα είναι το ιδανικό ρούχο για μια γυναίκα που θέλει να διατηρήσει μια κλασική, σικάτη εμφάνιση για όλες τις ώρες, εμπλουτίζοντάς την όμως με πιο μοντέρνες επιλογές.

Για ένα ταιριαστό τοπ, προτιμήστε τα ζωηρά χρώματα όπως μωβ, ροζ, μπλε, και ολοκληρώστε το λουκ σας με τακούνια ή μπότες, ενώ για ένα καθημερινό στυλ, εμπλουτίστε το ντύσιμό σας με ένα μοδάτο αδιάβροχο ή ένα σακάκι στρατιωτικού τύπου.

Μακριά pencil φούστα

Για εμάς τις ψηλές που θέλουμε να αναδείξουμε τα μακριά πόδια μας, οι μακριές pencil φούστες είναι η τέλεια επιλογή. Διατηρήστε αυτό το λουκ σοφιστικέ, επιλέγοντας μονόχρωμες φούστες σε μαύρο, άσπρο ή γκρίζο, που το ύψος τους φτάνει μέχρι τον αστράγαλο.

Από την άλλη, εάν δε θέλετε μια υπερβολικά αυστηρή εμφάνιση, διαλέξτε μια τσάντα στα ζωηρά χρώματα της φετινής μόδας: κίτρινο, κόκκινο, ροζ ή χακί, ενώ τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια είναι η ιδανική προσθήκη στο σύνολό σας.

Μαύρη pencil φούστα

Μια μαύρη pencil φούστα κλέβει πάντοτε την παράσταση, διότι το μαύρο κολακεύει κάθε τύπο σώματος έτσι κι αλλιώς. Έτσι με ένα τέτοιο ρούχο, εγγυημένα το στυλ σας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Μοναδική προϋπόθεση, η φούστα να είναι τουλάχιστον στο ύψος των γονάτων για να διατηρηθεί η σικάτη φύση του ρούχου.

Από εκεί και μετά, οι επιλογές σας είναι ατελείωτες-όσο ατελείωτα θα φαίνονται και τα πόδια σας όταν φορέσετε αυτή τη φούστα!

Για μια κλασική, διαχρονική εμφάνιση, προτιμήστε μεταξωτά τοπ και μαύρα τακούνια, ενώ αντίθετα μπλούζες σε έντονα χρώματα, συνθετικές γούνες ή ακόμη και δερμάτινα σας εγγυώνται απόλυτη επιτυχία για μια εμφάνιση έξω από τα συνηθισμένα.

Άσπρη pencil φούστα

Εάν αγαπάτε ένα κομψό στυλ με κάτι από... αρχαία Ελλάδα, η καλύτερη επένδυση είναι μια απλή, άσπρη pencil φούστα, για μια σικάτη, αγγελική εμφάνιση, που θα δελεάσει τους πάντες.

Επιστρατεύστε γούνες, χρυσά κοσμήματα και κόκκινο κραγιόν ή ακόμα και ένα μεγάλο γούνινο άσπρο παλτό με μπλε λεπτομέρειες. Μια σικάτη εναλλακτική είναι επίσης το σκούρο κραγιόν, η μπλέιζερ ζακέτα και ένα πουλόβερ ζιβάγκο.

Χρωματιστή pencil φούστα

Οι χρωματιστές επιλογές έχουν επιστρέψει δυναμικά σε αυτή τη σεζόν και συγκεκριμένα οι pencil φούστες σε κίτρινο, ροζ, κόκκινο και χακί αποτελούν must.

Μπορείτε να φορέσετε μπλούζα ή παλτό στο ίδιο χρώμα με τη φούστα, για να δημιουργήσετε ένα σίγουρα ταιριαστό λουκ, ενώ αντίθετα ένα άσπρο ή μαύρο τοπ αποτελεί ένα μια απλή και στιλάτη επιλογή, που θα τραβάει την προσοχή στη φούστα και στα πόδια σας.

Εναλλακτικά, τολμήστε να συνδυάσετε διάφορα χρώματα-με προσοχή όμως, γιατί δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους. Θα πρέπει αυτά τα χρώματα να αλληλοσυμπληρώνονται σύμφωνα με τον λεγόμενο "τροχό των χρωμάτων", όπως το ροζ με το πράσινο, το μπλε με το πορτοκαλί, και το κίτρινο με το μοβ.

Μετατρέψτε την ντουλάπα σας σε παλέτα ζωγράφου, ανακατέψτε τα χρώματα με επαγγελματική ακρίβεια, και τόσο η γκαρνταρόμπα όσο και η καθημερινότητά σας θα λάμψει!

Κλείνοντας, σας προτείνουμε κάποια γενικά tips, για να φορέσετε οποιαδήποτε pencil φούστα με στυλ:

  • Για ένα μοντέρνο, σοφιστικέ λουκ, βεβαιωθείτε ότι η φούστα σας είναι στο ύψος των γονάτων ή μακρύτερη.

  • Συνδυάστε υφάσματα όπως δερμάτινα, με πούλιες ή δαντέλα, με απλές επιλογές σε κλασσικά χρώματα.

  • Ενισχύστε ακόμη περισσότερο τη θηλυκή παρουσία που σας εξασφαλίζει μια pencil φούστα, επιλέγοντας παπούτσια ή μπότες με τακούνι.

Πηγή: www.ediva.gr