Εύκολη συνταγή για νόστιμη κολοκυθόπιτα

Πολλές νοικοκυρές επιλέγουν να φτιάχνουν αρκετά συχνά διαφόρων ειδών πίτες και η κολοκυθόπιτα είναι από τις πιο κλασικές:

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα

  • 1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη

  • 1 φλυτζάνι σταφίδες

  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο

  • 1 κιλό κίτρινα κολοκύθια

  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασσέ

  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε

-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός

-Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα

-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι

-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα, ραντίζοντας ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Απλώνετε τη γέμιση

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα, ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

-Ραντίζετε με βούτυρο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο 

Πηγή: www.govastileto.gr