5 υγιεινές συνήθειες για τις πολυάσχολες μέρες

Ξέρουμε ότι δουλεύεις πολλές ώρες και τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνεις να φροντίσεις τον εαυτό σου! Είναι λογικό και αναμενόμενο στις μέρες μας, μιας και γενικά η δουλειά και οι υποχρεώσεις μας καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας.

Όμως πάτα φρένο για μια στιγμή, άσε το γρήγορο φαγητό στην άκρη και άκουσέ μας. 

Νερό, νερό, νερό

Το νερό είναι προτεραιότητα! Όταν δουλεύουμε πολλές φορές ξεχνάμε να πίνουμε νερό και κατά συνέπεια αφυδατωνόμαστε. Έχε ένα μπουκάλι πάντα δίπλα σου και στην ανάγκη βάζε κάθε ώρα μια υπενθύμιση αν το ξεχνάς διαρκώς.

Επίσης, το νερό βοηθάει στο να ανακτήσεις την ενέργειά σου και είναι εξαιρετικά βοηθητικό για εμάς που καθόμαστε πολλές ώρες σε μια καρέκλα για να μην πάρουμε περιττά κιλά.

Σωστή διατροφή

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στο έτοιμο φαγητό. Παρ'όλα αυτά, κάνε μια θυσία για τον εαυτό σου και ετοίμασε από το βράδυ μερικά υγιεινά σνακ σε ταπεράκι για να πάρεις στη δουλειά.

Καλό είναι να προσέχουμε τι βάζουμε μέσα στον οργανισμό μας, αν θέλουμε να νιώθουμε και καλύτερα.


Λίγη γυμναστική κάνει πολύ καλό

Δέκα λεπτά γυμναστικής τη μέρα είναι αρκετά. Δε χρειάζεται να είναι κάτι πολύ έντονο. Ακόμα και για περπάτημα να πας, το σώμα σου θα σε ευχαριστεί.

Μόνο το γεγονός ότι θα κινηθεί το σώμα σου, είναι αρκετό για να νιώσεις ευεξία και σε επαφή με το σώμα σου.

Άλλαξε στάση σώματος όταν δουλεύεις

Πολύ σημαντικό είναι να αλλάζεις στάση σώματος όταν δουλεύεις. Ειδικά αν δουλεύεις μπροστά σε έναν υπολογιστή. Τεντώσου, σήκω, κάνε μια βόλτα.

Όταν μιλάμε για δουλειές γραφείου, τα προβλήματα μέσης και ποδιών που είναι βαριά είναι πολύ συνηθισμένα. Αυτό οφείλεται στις ώρες ακινησίας. Οπότε σήκω και κάνε μια μίνι βόλτα.

Κάνε ένα time-out από τη δουλειά

Κατανοούμε πραγματικά το γεγονός ότι πρέπει να δουλεύεις πολλές ώρες και ως εκ τούτου δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Πίστεψέ μας όμως, αν δεν κάνεις πού και πού κανένα μικρό διαλειμματάκι, θα νιώσεις ότι δεν είσαι τόσο αποδοτική.

Για λίγο άσε τη δουλειά και πιάσε ένα βιβλίο ή την κουβέντα με κάποιο φίλο/συνάδελφο.

Πηγή: www.ediva.gr