Σούπα
Εύκολη συνταγή για κολοκυθόσουπα
Είναι μια συνταγή πολύ απλή, που το μόνο κομμάτι που θα σε ζορίσει είναι να κόψεις την κολοκύθα.
Τα υλικά είναι απλά, η σούπα πεντανόστιμη και τέλεια ευκαιρία να ξεφύγεις από τις κλασικές σούπες. Επίσης, η βελουτέ υφή της θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα θα ξαναζητήσουν να τη φάνε.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 4 φλ. κολοκύθα καθαρισμένη, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ.λ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
Σε μια κατσαρόλα σόταρε για 5 λεπτά την κολοκύθα και τα κρεμμύδια. Στο μεταξύ, διάλυσε το ζωμό σε βρασμένο νερό και άρχισε να ρίχνεις σιγά-σιγά.
Ανακάτευε καλά και ρίξε το μοσχοκάρυδο. Άφησε τη σούπα να σιγοβράζει με κλειστό το καπάκι για 25 περίπου λεπτά. Αν δεν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά, άφησέ τα ακόμα ένα 5 λεπτό.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίξε τη σούπα στο μπλέντερ και χτύπα τη μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Στη συνέχεια, ρίξε το μείγμα πίσω σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το γάλα και λίγο πιπέρι.
Ανακάτεψε καλά και άφησε την κολοκυθόσουπά σου να πάρει βράση για ακόμα 5 λεπτάκια. Αυτό ήταν, έτοιμη η κολοκυθόσουπά σου!
Μπορείς να τη σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι μέσα ή με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω.
Bonus Tips
Για ακόμα περισσότερη γεύση μπορείς να σοτάρεις και λίγο σκόρδο μαζί με την κολοκύθα και τα κρεμμύδια. Επίσης, θα σου προτείναμε τις κούπες με το ζωμό να τις προσθέτεις μία-μία και να τσεκάρεις την αλμυρότητα της σούπας.
Αν σου φανεί πολύ αλμυρή μετά από 2 κούπες ζωμό, τις άλλες δυο απλά βάλτες σε σκέτο νεράκι. Επίσης, στο σερβίρισμα αν θες να αποθεώσεις το πιάτο, μπορείς να ψήσεις μερικά σπόρια κολοκύθας και να τα βάλεις από πάνω.


