Μυστικά ομορφιάς για να ξυπνάς φρέσκια

Μερικά μυστικά ομορφιάς μπορούν  να ανανεώσουν την εικόνα μας και να της προσδώσουν περισσότερη ζωντάνια. 

Μικρές συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητα σου και που μόνο οφέλη θα σου προσφέρουν. Θα δεις αλλαγές στο πρόσωπό σου, στα δέρμα των ποδιών και στην ενέργεια του οργανισμού σου, που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Σωστό ντεμακιγιάζ προσώπου

Το σωστό ντεμακιγιάζ βοηθάει το δέρμα να αναπνέει, χωρίς τις βλαβερές ουσίες των καλλυντικών. Μην αμελείς να ξεβάφεσαι μόλις φτάσεις στο σπίτι σου, αφού διαφορετικά επιβαρύνεις το δέρμα και αφήνεις πρόσφορο έδαφος για σπυράκια. 

Πλύσιμο δοντιών

Ένα καλό πλύσιμο των δοντιών το βράδυ προτού κοιμηθείς θα βοηθήσει τις δυσάρεστες οσμές, αλλά και τα κατάλοιπα των τροφών να εξαφανίζονται και να μη χαλάνε τα δόντια σου.

Χαμομήλι στα μάτια

Το χαμομήλι στις σακούλες ή τους μαύρους κύκλους απαλύνει την περιοχή και βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ιδανικά, πάρε δυο φακελάκια χαμομηλιού και αφού τα βρέξεις σε λίγο ζεστό νερό (όχι καυτό), βάλ'το στα κάτω βλέφαρα για 2-3 λεπτά.

Βαζελίνη στα πόδια

Αν έχεις σκασμένες φτέρνες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από λίγη βαζελίνη το βράδυ προτού κοιμηθείς. Θα μείνει όλο το βράδυ στην περιοχή και θα απαλύνει τα σκασίματα. Όταν κάνεις μπάνιο, θα τρίψεις απαλά με ελαφρόπετρα και θα δεις μοναδικά αποτελέσματα.

Περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή

Η πρωτεΐνη βοηθάει στο αδυνάτισμα, αφού δε σε φουσκώνει και κάνει περισσότερη γράμμωση στο σώμα. Φτιάξε μια ομελέτα από ασπράδια και μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια φρυγανιά ή μια φέτα ψωμί (γιατί οι υδατάνθρακες θα σου δώσουν ενέργεια), όταν πεινάς το πρωί και σίγουρα θα σε γεμίσει δύναμη και θρεπτικά συστατικά. Ακόμα, λίγοι ξηροί καρποί και το γάλα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά σνακ για κάθε ώρα.

Να πίνεις περισσότερο νερό

Το νερό σίγουρα γνωρίζεις πως έχει τρομερά οφέλη στον οργανισμό και το δέρμα σου. Πριν κοιμηθείς, πιες ένα γεμάτο ποτήρι νερό για να μένει ενυδατωμένο το δέρμα σου όλο το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να πίνεις νερό ακόμα και αν δε διψάς. Ιδανικά, κατανάλωσε τουλάχιστον 1.5-2 λίτρα νερό την ημέρα.

Ελαφρύ βραδινό φαγητό

Θα έχεις παρατηρήσει πως όταν τρως κάτι βαρύ για βράδυ, ξυπνάς πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, για να μην αναφέρω πως ο ύπνος δεν είναι και ο πιο ευχάριστος. Όταν είναι αργά και πεινάς, προτίμησε καλύτερα κάποιο φρούτο, σαλάτα ή κάποιο γιαούρτι. Ιδανικά, φάε το γεύμα σου 1.5-2 ώρες πριν κοιμηθείς.

Αυτά τα μικρά μυστικά ομορφιάς θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα του δέρματός σου, αλλά και να κρατάς ενυδατωμένο τον οργανισμό σου όποτε το χρειάζεται.

Πηγή: www.ediva.gr