Πώς να αποκτήσεις καλύτερο δέρμα σε μία νύχτα

Το δέρμα του προσώπου μας αναμφισβήτητα χρειάζεται καθημερινή περιποίηση με προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο του και τις ανάγκες του.

Κάποιες μέρες όμως απλά δε λάμπει όσο θέλουμε για διάφορους λόγους. Έτσι σίγουρα ψάχνεις με ποιους τρόπους μπορείς να αποκτήσεις καλύτερο δέρμα σε μία νύχτα!

Η βάση φυσικά για ένα υπέροχο δέρμα προέρχεται από το βραδινό ύπνο που πρέπει να διαρκεί 7 με 8 ώρες και να είναι ποιοτικός. Ο ποιοτικός ύπνος έχει να κάνει με την ώρα που κοιμόμαστε, αλλά και το πόσο καλά κοιμόμαστε.

Γι'αυτό το λόγο, πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο, ρύθμισε τον ύπνο σου και κάνε τα παρακάτω.

Κάνε καθαρισμό προσώπου

Ο τρόπος και η συχνότητα που καθαρίζουμε το πρόσωπό μας είναι καθοριστικά για το πώς θα δείχνουμε το πρωί.

Συμβουλέψου το δερματολόγο ή την αισθητικό σου για κάποια αλλαγή στα καθαριστικά προσώπου που χρησιμοποιείς αν δεν είσαι ικανοποιημένη. 

Κάνε μία μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου είναι η ιδανική λύση για ένα λαμπερό δέρμα. Άλλες ενυδατώνουν και άλλες διώχνουν τις κοκκινίλες και τα σπυράκια, ενώ μπορούν να είναι προϊόντα του εμπορίου ή DIY.

Μετά το πλύσιμο του προσώπου σου το βράδυ, κάνε μία μάσκα ανάλογη του τύπου του δέρματος σου. Το πρωί το δέρμα σου θα λάμπει!

Δοκίμασε μηλόξιδο

Για ένα καλύτερο δέρμα σε μία νύχτα ένα προϊόν από την κουζίνα κάνει όλη τη δουλειά! Είναι κατάλληλο για ευαίσθητα και δέρματα με ακμή και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί για τόνικ.

Είναι φυσικό προϊόν και κάνει για όλους του τύπους δέρματος.

Απόφυγε τις αλμυρές τροφές

Αν φας αλμυρά φαγητά το βράδυ, το πρωί πιθανόν θα ξυπνήσεις με πρησμένα μάτια. Το αλάτι δημιουργεί κατακράτηση υγρών και έτσι πρηζόμαστε όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στην κοιλιά.

Μάλιστα για να λάμψεις το επόμενο πρωί πιες πολύ νερό! Το νερό θα σε ενυδατώσει και θα βοηθήσει να αποβάλεις τις τοξίνες. 

Μην ξεχνάς την ενυδατική σου

Είναι εύκολο απλώς να ξεβαφτείς και να πέσεις για ύπνο, αλλά δεν είναι σοφό. Η ενυδάτωση είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα μετά τον ύπνο για το δέρμα. Μάλιστα αν θες καλύτερο δέρμα σε μία νύχτα, χρησιμοποίησε έξτρα ενυδάτωση με την κατάλληλη για σένα κρέμα.

Πηγή: www.ediva.gr