Ποια η σωστή ρουτίνα ομορφιάς πριν τον ύπνο

Αρχικά, ας πούμε κάτι αυτονόητα πριν προχωρήσουμε στη ρουτίνα. Εάν είσαι έστω και λίγο βαμμένη, αν φοράς μόνο μάσκαρα ή μια ελαφριά βάση, παίρνεις ντεμακιγιάζ πανάκι και ξεβάφεσα. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις είτε είσαι αποφασισμένη να καθαρίσεις το πρόσωπό σου, είτε πέσεις απλά για ύπνο.

Σωστό σαπούνι

Ξεκινάμε λοιπόν! Μάζεψε μαλλάκια για να μη βραχούν και πάρε ένα φυσικό σαπούνι με ουδέτερο ph. Αυτό το σαπούνι θα το χρησιμοποιείς μόνο για το πρόσωπό σου και μόνο εσύ. Κανενός άλλα χέρια δεν επιτρέπεται να το πιάσουν, γιατί μπορεί να μεταφερθούν βακτήρια. Αν θέλεις κάτι πιο ειδικό, πήγαινε στο δερματολόγο σου και ζήτα του να σου συστήσει σαπούνι για καθαρισμό που να είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου.

Άφθονο νερό

Αφού σαπουνίσεις όλο το πρόσωπό σου, ξέπλυνέ το πολύ καλά με μπόλικο ζεστό νερό. Φρόντισε να ξεπλύνεις και την παραμικρή επιφάνεια του προσώπου σου. Σκέψου ότι ακόμα και να μην ήσουν βαμμένη, όλη η σκόνη από τους δρόμους κάθεται στο πρόσωπό σου. Οπότε αφού σαπουνιστείς, ξέπλυνε πάρα πολύ καλά με άφθονο νεράκι.

Μαλακή πετσέτα

Πολύ σημαντικό βήμα είναι η πετσέτα που θα επιλέξεις. Το πρόσωπό μας είναι ευαίσθητο και θα πρέπει να του συμπεριφερόμαστε με στοργή και αγάπη. Μια μαλακή, αφράτη πετσέτα είναι ιδανική. Με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις στέγνωσε το πρόσωπό σου. Όχι απότομες και βιαστικές, γιατί μπορεί να πληγώσεις την επιδερμίδα σου.

Ενυδατική κρέμα

Τέλος, βάλε μια ενυδατική κρέμα ή ακόμα πιο ιδανικά μια κρέμα νυχτός. Αυτό ήταν κορίτσια μου! Είμαστε έτοιμες για ύπνο. Σου το λέμε και το εγγυώμαι ότι θα δεις διαφορά και στον ύπνο σου. Θα νιώθεις την επιδερμίδα σου φρέσκια, δροσερή, να αναπνέει. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις.

Scrub

Σου συμπληρώνουμε το scrub γιατί είναι καλό να κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα. Θα μας πεις τώρα "που κουράγιο να κάνω scrub μέσα στο βράδυ". Ναι το κατανοούμε ότι απαιτεί κόπο, όμως αν υπάρχει κάποιο βράδυ σου που είσαι πιο ξεκούραστη δοκίμασέ το. Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση που έχεις στο πρόσωπό σου όταν ξυπνάς από scrub, αντί να κάνεις το πρωί που σηκωθείς. Είναι λες και έχει πάρει ανάσα όλο το πρόσωπο.

Πηγή: www.ediva.gr