Εύκολα γλυκά για την επέτειό σας

Είναι η μέρα της επετείου σας και θέλεις να ετοιμάσεις το τέλειο δείπνο, αλλά δεν ξέρεις με τι γλυκό να κλείσεις το βράδυ σας; Μη μου σκας γιατί σου έχoυμε εμείς τη λύση.

Σου έχουμε εύκολα γλυκά που μπορείς να κάνεις για την επέτειο σας. Γιατί στην τελική, είναι μια μέρα που θέλεις να αφιερώσεις και λίγο στο να περιποιηθείς και τον εαυτό σου για το σύντροφό σου, δε χρειάζεται να ξοδέψεις όλη τη μέρα στην κουζίνα.

Παρακάτω θα δεις μερικές συνταγές που μπορείς να κάνεις για τη μέρα της επετείου σου-αλλά και γενικότερα θα έλεγα. Είναι απλές, εύκολες και πολύ μα πολύ γευστικές.

Διάλεξε όποια σου αρέσει, πάρε υλικά και πάμε! Θα σου πρότεινα το γλυκάκι να το κάνεις από το πρωί για να είσαι σίγουρη ότι θα έχει κρυώσει. Πιάσε ύστερα το φαγητό. Όσο λιγότερο άγχος την ημέρα εκείνη, τόσο καλύτερα!

Μους σοκολάτας

Μια συνταγή πραγματικά πιο απλή και από απλή. Θα χρειαστείς κουβερτούρα σε σταγόνες, κρέμα γάλακτος και γάλα. Αν θέλεις να στολίσεις τα ποτηράκια της μους σου, μπορείς να βάλεις κάποιο φρούτο ή σαντιγί.

Δες πως να κάνεις τη συνταγή βήμα-βήμα εδώ. Είναι ιδανική συνταγή για όσες πραγματικά δεν έχουν καθόλου χρόνο ή δεν τα πάνε και τόσο καλά με την κουζίνα.

Γκανάς από σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Μια συνταγή που δεν είναι ούτε κέικ, αλλά ούτε και κρέμα. Θυμίζει περισσότερο σε σοκολάτα μαλακή που πραγματικά κόβεται τόσο απαλά με το πιρούνι και έχει τόσο πλούσια γεύση.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, 100 γρ. φυστικοβούτυρο, 1 πακέτο μπισκότα oreo τριμμένα στο μούλτι, 250 γρ. κρέμα γάλακτος και 50 γρ. μέλι.

Ζέστανε την κρέμα γάλακτος-χωρίς να φτάσει σε σημείο βρασμού, πρόσθεσε τη σοκολάτα και έπειτα το φυστικοβούτυρο, το μέλι και ανακάτεψε.

Σε μια φόρμα ή ταψάκι στρώσε λίγο αλουμινόχαρτο και ρίξε από πάνω το μείγμα. Ρίξε και το τριμμένο μπισκότο από πάνω και βάλ'το στο ψυγείο να κρυώσει. Κόψε σε κομμάτια και σέρβριρε παρέα με μια μπάλα παγωτό.

Γλυκό γλαστράκι με μπισκότα oreo

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η αναβάθμιση της απλής μους σοκολάτας. Τι διαφορετικό έχει; Γιαούρτι! Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς: 250 γρ. σοκολάτα, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό και ένα πακέτο μπισκότα θρυμματισμένα.

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή και στα μικροκύματα αν δεν το έχεις και πολύ με την μπεν μαρί. Παράλληλα χτύπα την κρέμα γάλακτος για να γίνει μια ωραία και σφιχτή σαντιγί. Ανακάτεψε το γιαούρτι με τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος πρόσθεσε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.

Βάλε το μείγμα σε ποτηράκια και από πάνω βάλε το "χώμα" της γλαστρούλας σου, δηλαδή το θρυμματισμένο μπισκότο. Στο σερβίρισμα μπορείς να προσθέσεις μερικά φύλλα δυόσμου ή μέντας.

Μους λεμόνι

Ας ξεφύγουμε από τη σοκολάτα και ας δούμε ένα πιο ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι. Ο λόγος για τη μους λεμόνι και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι, 1 ζαχαρούχο γάλα και το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Βάλε τη μους σε ποτηράκια και βάλ'τα στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Μπορείς αν τα σερβίρεις είτε με φλούδες από λεμόνι, είτε με φρούτα ή με τριμμένο μπισκότο. Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και νόστιμο γλυκό.

Πηγή: www.ediva.gr