Απλοί τρόποι να αποφύγει το παιδί τις κακές παρέες

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, γεμάτο με καλά παραδείγματα ανθρώπων. Οι κακές παρέες συχνά έρχονται να μας χαλάσουν τα σχέδια και να παρασύρουν το παιδί σε κάθε είδους άσχημες συμπεριφορές.

Θα σου δείξoυμε μερικά απλά βήματα για να ακολουθήσεις, έτσι ώστε να βοηθήσεις το παιδί σου να πάρει τις σωστές αποφάσεις πάντα με γνώμονα εκείνο. Η καθημερινότητά του και οι παρέες που επιλέγει να κάνει είναι αυτές που θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα του σε βάθος χρόνου.

Αναγνώρισε τα σημάδια

Όταν δεις πως το παιδί σου συμπεριφέρεται διαφορετικά από ότι συνήθως, αυτή η μεταβολή είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται από την παρέα που κάνει με άλλα παιδιά. Μπορεί να συμπεριφέρεται πιο επιθετικά από ότι συνήθως, να λέει κακές λέξεις ή να απαξιώνει τα πάντα.

Πρόσφερε εναλλακτικές απασχόλησης του παιδιού

Μπορείς να αποσπάσεις την προσοχή του παιδιού με μια ενασχόληση με κάποιο άθλημα, ρομποτική, χορό, ωδείο, ή ό,τι άλλο του αρέσει. Εκεί θα διευρύνει τον κύκλο του και θα έχει άλλα ενδιαφέρονται και παρέες.

Κάλεσε τους φίλους του στο σπίτι

Κάτι που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του παιδιού σου, αλλά και να γνωρίσεις καλύτερα τους φίλους του, είναι να καλέσεις τους φίλους του στο σπίτι. Έτσι θα έχεις μια πιο σωστή και εμπεριστατωμένη άποψη για τα άλλα παιδιά και τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Μίλησε ανοιχτά με το παιδί

Κάτι που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να αποφύγεις συγκρούσεις, είναι να θυμώσεις και να του απαγορεύσεις να κάνει παρέα με άλλα παιδιά. Αντ' αυτού πρέπει να καθίσετε μαζί όταν θα είστε και οι δύο ήρεμοι και να συζητήσετε ανοιχτά για αυτά που σε τρομάζουν και έχει αλλάξει στη συμπεριφορά του, για το τι πρέπει να προσέξει στις παρέες του και το τι μπορεί να συμβεί αν κάνει λάθος επιλογές.

Περάστε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί

Το να περνάτε χρόνο μαζί είναι κάτι που θα κάνει καλό και στους δυο σας. Εσύ θα έρθεις πιο κοντά με το παιδί και το παιδί θα αισθάνεται πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο δίπλα σου. Έτσι θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και θα μπορεί να σε ακούσει εύκολα ότι και αν του πεις.

Αυτά τα απλά βήματα θα σε βοηθήσουν να αποτρέψεις άσχημες συμπεριφορές του παιδιού σου που οφείλονται στις κακές παρέες. Αυτό θα το βοηθήσει να μάθει να παίρνει μόνο τους τις σωστές αποφάσεις και να αναγνωρίζεις το τι είναι κακό και τι όχι.

Πηγή: www.ediva.gr