Το σεξ δίνει νόημα στη ζωή!

Για τα οφέλη του σεξ στην υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική, έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Μια νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να προσθέσει κάτι ακόμη.

Το σεξ δίνει νόημα στη ζωή, υποστηρίζει ερευνητική ομάδα από το George Mason University στη Βιρτζίνια, η οποία εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στο σεξ και την ευζωία, που-μεταξύ άλλων-περιλαμβάνει την καλή διάθεση και την αίσθηση νοήματος στη ζωή.

Η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση "Emotion" και σε αυτή συμμετείχαν 152 φοιτητές, από τους οποίους ζητήθηκε να κρατούν επί τρεις εβδομάδες ημερολόγιο σεξουαλικής δραστηριότητας.

Τα ζητούμενα ήταν η συχνότητα και ποιότητα των επαφών τους, αλλά και τα συναισθήματα και η διάθεση που είχαν έπειτα από αυτές.

Όπως προέκυψε από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, κατά την ημέρα μετά το σεξ, οι συμμετέχοντες είχαν καλύτερη διάθεση και έβλεπαν τη ζωή με άλλο μάτι.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα έρχεται να ενισχύσει πολλές άλλες μελέτες που έχουν καταλήξει στο ότι η αίσθηση πληρότητας έπειτα από μια σεξουαλική επαφή διαρκεί ακόμη και δύο μέρες μετά!

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα, που επετράπη στους ερωτώμενους να προσδιορισθεί από ένα παθιασμένο φιλί έως την πλήρη σεξουαλική επαφή, είναι εκείνη που κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Todd Kashdan, «αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου. Και το σεξ μπορεί να μεταφράζεται ως σημάδι ένταξης και αποδοχής. Δεν είναι λίγο άλλωστε να επιτρέπει κανείς σε κάποιον άλλο να έχει πρόσβαση στο σώμα του και το αντίθετο».

Τα οφέλη του σεξ μάλιστα φάνηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερα για όσους από τους συμμετέχοντες βρίσκονταν ήδη σε σχέση. Κι αυτό, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ψυχολογίας, συμβαίνει λόγω του αισθήματος της επαναβεβαίωσης από το οποίο διακατέχονται οι άνθρωποι μετά από την επαφή με τους συντρόφους τους.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το σεξ από μόνο του αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της μοναξιάς και της απομόνωσης.

Πληροφορίες από το site του Ουρολόγου Ανδρολόγου κυρίου Κωνσταντίνου Ρόκκα.

Πηγή: www.stogiatro.gr