Τα πάντα για το παιδικό δωμάτιο

Αν είσαστε νέοι γονείς και ετοιμάζεστε να διαμορφώσετε κατάλληλα το δωμάτιο του παιδιού σας, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Μάθετε λεπτομέρειες:

Ανάλογα την ηλικία και το φύλο του, πρέπει το δωμάτιο του παιδιού σας να διαμορφωθεί κατάλληλα για να είναι λειτουργικό και να του αρέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για παράδειγμα, πρέπει να είναι ευρύχωρο, σε χρώματα ανάλογα το φύλο του παιδιού και να του παρέχει όσα έχει ανάγκη για να περνάει όμορφα το χρόνο του.

Αναλογιστείτε πόσες ώρες θα περάσει σε αυτό το χώρο κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, έτσι ώστε να κάνετε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, χωρίς βέβαια να ξοδέψετε μια περιουσία. Το ζητούμενο δηλαδή είναι να το κάνετε «ζεστό» με έξυπνες αγορές-παρεμβάσεις.

Πολύ μεγάλη προσοχή στην επιλογή κούνιας και αργότερα παιδιού κρεβατιού. Πρέπει να συνδυάζουν λειτουργικότητα και να ξεκουράζουν επί της ουσίας το μικρό σας.

Πάρτε απόφαση από νωρίς ότι θα είναι σπάνιες οι φορές που θα μπαίνετε στο παιδικό δωμάτιο και θα είναι τακτοποιημένο. Το παιδί δε θέλει καθόλου να συμμαζεύει τα παιχνίδια του, οπότε ρεαλιστικά μόνο όταν το κάνετε εσείς θα το βλέπετε σε τάξη.

Δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αγχώνει, αφού όλα τα παιδάκια περνούν από αυτό το στάδιο. Σταδιακά θα το μάθετε να γίνει τακτικό, εξηγώντας τους λόγους.

Γενικότερα, θα χρειαστεί να εμπεδώσει το παιδί κάποιους βασικούς κανόνες ασφάλειας και συμπεριφοράς όταν βρίσκεται μόνο του ή με τους φίλους του στο δωμάτιό του. Δε σημαίνει ότι επειδή ο χώρος είναι δικός του, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν!