Εγκυμοσύνη εν μέσω καύσωνα

Είναι που είναι δύσκολη η εγκυμοσύνη από μόνη της, έρχεται και ο καύσωνας να δημιουργήσει πρόσθετους προβληματισμούς και δυσκολίες στην καθημερινότητα. Αν θα μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό της εγκύου αυτές τις μέρες, πιθανότατα να σκεφτόταν μερικά από τα παρακάτω:

"Δεν το πιστεύω...Πάλι ίδρωσα;"

Και λίγο να βρεθεί κάποιος εκτός σπιτιού ή τέλος πάντων χωρίς κλιματισμό/ανεμιστήρα, ιδρώνει σε χρόνο μηδέν. Πόσο μάλλον μια έγκυος!

"Ποιος χρειάζεται παπούτσια με τέτοια ζέστη;"

Με τον υδράργυρο να έχει πάρει για τα καλά την ανιούσα και τα πόδια της εγκύου να είναι πρησμένα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περπατήσει ξυπόλυτη μέσα στο σπίτι.

"Πρέπει να πιω κι άλλο νερό;"

Σε κάποιες γυναίκες δεν αρέσει ούτως ή άλλως να πίνουν νερό, πόσο μάλλον όταν εγκυμονούν κι έρχεται ο καύσωνας να αυξήσει περαιτέρω την ανάγκη ενυδάτωσης. 

"Δεν ξέρω τι να φορέσω!"

Στον καύσωνα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός σπιτιού, ιδιαίτερα για μια έγκυο. Επειδή όμως δε γίνεται να κλειστεί μέσα, φαντάζει αδιέξοδη η αναζήτηση του κατάλληλου ρούχου με τέτοια ζέστη.

"Να πάω θάλασσα ή θα ταλαιπωρηθώ;"

Σαν άνθρωπος και η έγκυος θέλει να κάνει τα μπανάκια της. Από την άλλη όμως σκέφτεται ότι, στην κατάσταση που είναι, η μετάβαση στη θάλασσα μπορεί να αποδειχθεί μέγα λάθος.