Γυμναστική τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Όταν η ζέστη είναι έντονη, χρειάζεται να ακολουθήσεις ορισμένα χρήσιμα tips για να την αντιμετωπίσεις σωστά και να βγεις νικήτρια από αυτή την μάχη. Ειδικά αν πρόκειται να βγεις στο πάρκο για τρέξιμο ή να κάνεις ασκήσεις με τον personal trainer σου. Δεν είναι ωραίο τώρα το καλοκαιράκι να κλείνεσαι σε τέσσερις τοίχους, άλλωστε.

Το θέμα εδώ λοιπόν είναι το εξής. Πώς θα την παλέψεις με τη ζέστη. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα μας θυμηθείς. 

Φόρεσε πολύ άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα

Το μαύρο μπλουζάκι απαγορεύεται. Αν πρέπει να προσελκύσεις κάτι πάνω σου, αυτό ας μην είναι ο ήλιος. Ακριβώς επειδή χρειάζεσαι αέρα, πρέπει να επιλέξεις ρούχα χαλαρά και ανοιχτόχρωμα προκειμένου να μην παγιδεύσεις τη θερμότητα πάνω σου. Πες ναι στο λευκό σου t-shirt και στο κίτρινο σορτσάκι. Συνδυασμός που...σκοτώνει.

Κάνε ένα παγωμένο μπάνιο πριν ξεκινήσεις τη γυμναστική

Έτσι κι αλλιώς πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι καλό να κάνεις ένα ντουζάκι. Πόσo μάλλον αν πρόκειται να κάνεις πρωινή γυμναστική. Σε αυτή την περίπτωση ένα κρύο μπανάκι είναι η λύση στην κρίση. Το σώμα σου παραμένει δροσερό κατί που το θες, ενώ επιπλέον κράτησε τα μαλλιά σου βρεγμένα σε ένα κότσο για να μην σε πεθάνει η ζέστη στο κεφάλι.

Άφθονο αντηλιακό πάνω σου

Εκτός ότι θα τρέχεις και θα αφήνεις πίσω σου τη μυρωδιά του αντηλιακού πάνω σου, θα προστατευτείς και από τις ακτίνες του ήλιου. Ακόμα κι αν είναι απόγευμα, χρειάζεται να απλώσεις στο σώμα και το πρόσωπο ένα με προστασία 30.

Μείωσε το χρόνο της γυμναστικής

Αντί να τρέξεις 5χλμ, τρέξε 2χλμ. Δε χάθηκε και ο κόσμος. Επιπλέον μπορείς να κάνεις διαλείμματα, για να κρυώνει το σώμα σου και να αναπνεύσει. Σημασία έχει να μην πιέσεις τον εαυτό σου.

Πηγή: www.govastileto.gr