Κάνουμε την μπανάνα... τόστ!

Μία από τις αγαπημένες γεύσεις του μωρού —η μπανάνα— κάνει πιο ελκυστικό αυτό το γαλλικό τοστ. Το άπαχο γάλα σε σκόνη προσθέτει μια γερή δόση πρωτεΐνης και ασβεστίου. Είναι ένα θρεπτικό πρωινό, μεσημεριανό ή και δείπνο.

Βγάζει 4 φέτες

Υλικά
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας πολτός μπανάνας-πορτοκαλιού 2 κουταλιές της σούπας πολτός μήλου
1/2 μικρή μπανάνα
1/4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα σε σκόνη
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
σπρέι φυτικού λαδιού

Επεξεργασία
1. Βάλτε μαζί όλα τα υλικά και το γάλα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το ψωμί.
2. Βουτήξτε το ψωμί στο συμπυκνωμένο μείγμα, γυρνώντας τις φέτες μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
3. Ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί με το σπρέι φυτικού λαδιού. Βάλτε το πάνω σε μια εστία με μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να κάψει. Έπειτα, μειώστε τη θερμοκρασία, ώστε να γίνει μέτρια έως χαμηλή. Ψήστε το ψωμί, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το κάτω μέρος του να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Γυρίστε και ψήστε και τη δεύτερη πλευρά, για 2 περίπου λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.

Παραλλαγή: Μη βάλετε την μπανάνα και τον πολτό μπανάνας-μήλου, αλλά χρησιμοποιήστε 4 κουταλιές της σούπας πολτό μήλου.