Πώς κινείται το μωρό στην κοιλιά της εγκύου

Όσο αναπτύσσεται το μωρό, άρα και η εγκυμοσύνη προχωράει, αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις του μέσα στην κοιλιά σας. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει κάποιες βασικές πληροφορίες περί του θέματος:

Σε γενικές γραμμές, οι κινήσεις του εμβρύου στην κοιλιά μιας εγκύου γίνονται αντιληπτές μετά τον τέταρτο μήνα της κύησης.

Ένας βασικός παράγοντας που παίζει ρόλο στο πότε θα τις καταλάβετε σχετίζεται με το αν είναι η πρώτη εγκυμοσύνη ή έχει προηγηθεί κι άλλη.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη η...κινητικότητα του εμβρύου γίνεται αντιληπτή ίσως και μετά το τετράμηνο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο το μωρό αναπτύσσεται μέσα στην κοιλιά σας, η συχνότητα και το είδος των κινήσεών του τροποποιούνται, ενώ έχει παρατηρηθεί επίσης ότι τα έμβρυα είναι πιο κινητικά όσο πλησιάζει το βράδυ.

Όσο νιώθετε το έμβρυο να κινείται και να «κλωτσάει», τόσο πιο ήσυχο πρέπει να έχετε το κεφάλι σας για την ομαλότητα της εξέλιξης της εγκυμοσύνης.

Όπως μπορείτε κάλλιστα να υποθέσετε, τις κινήσεις του εμβρύου θα μπορέσετε να τις αντιληφθείτε όταν είσαστε σε κατάσταση ηρεμίας και όχι σε υπερένταση ή έχοντας καταπιαστεί με δραστηριότητες.

Η θέση που έχει κάθε φορά το έμβρυο μέσα στην κοιλιά σίγουρα καθορίσει το αν και κατά πόσο γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις του.

Αν αντιληφθείτε ότι οι κινήσεις του εμβρύου μειώνονται όσο προχωράει η εγκυμοσύνη, θα πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας ώστε να διερευνηθεί η αιτιολογία.