Υπερηχογράφημα και εξέλιξη εγκυμοσύνης

Το υπερηχογράφημα δίνει την πρώτη εικόνα του μωρού σας και παράλληλα βοηθά στην αξιολόγηση της ανάπτυξης του εμβρύου μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Μάθετε περισσότερα:

  • Ουσιαστικά με το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται, προβάλλεται στην οθόνη η εικόνα του εμβρύου, τον οργάνων του, καθώς και του πλακούντα.

  • Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ χρήσιμες για το γιατρό, έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα της ανάπτυξης του εμβρύου και για να κάνει διάφορες μετρήσεις.

  • Η διαδικασία δεν είναι επίπονη, καθώς ο γιατρός απλώνει ένα ειδικό τζελ στην κοιλιά σας και στη συνέχεια τοποθετεί το μηχάνημα για να καταγραφούν οι παραπάνω πληροφορίες.

  • Το πρώτο υπερηχογράφημα γίνεται λίγο μετά τον πρώτο μήνα της κύησης, το επόμενο μετά τους τρεις μήνες και ακολουθούν κι άλλα όσο περνάει ο καιρός για πιο εξειδικευμένα συμπεράσματα.

Όλα τα παραπάνω είναι μια ενδεικτική εικόνα για το υπερηχογράφημα. Από εκεί και πέρα, για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν άλλες εξετάσεις που θα χρειαστούν παράλληλα με το υπερηχογράφημα, να είσαστε σε επικοινωνία με το γιατρό σας.