Τα παιδιά διδάσκουν την αλληλεγγύη!

Χτυπάει το κουδούνι για διάλειμμα και τα παιδάκια της τάξης σπεύδουν να φάνε το κολατσιό τους. Ένα όμως από αυτά δείχνει σκεπτικό, σαν κάτι να το στενοχωρεί. Μάλλον γιατί η δική του μανούλα δεν είχε τη δυνατότητα να του δώσει κάτι μαζί. 

Μια σκηνή που συμβαίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες σχολεία σε όλο τον κόσμο αποτυπώνεται στο σημερινό βιντεάκι. Η φτώχεια και η ανέχεια μαστίζουν πολλές οικογένειες, με τους γονείς να μην μπορούν να παρέχουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους. Όπου βασικά, ας πούμε το κολατσιό για το σχολείο.

Ο μελαγχολικός πιτσιρικάς του βίντεο ανοίγει το κουτάκι του με την προσμονή να έχει κάτι μέσα για να φάει όπως όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του, αν και μέσα του βαθιά γνωρίζει ότι είναι σχεδόν απίθανο.

Οι υποψίες του επιβεβαιώνονται και το μόνο που του απομένει είναι να «ξεγελάσε» λίγο την πείνα του με λίγο νερό . Όμως τον περιμένει μια έκπληξη...

Τα παιδιά έχουν αλάνθαστο ένστικτο, οπότε οι συμμαθητές του ξανθού αγοριού αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και, όσο είναι εκτός τάξης, βάζουν ένα μέρος από το κολατσιό τους μέσα στο δικό του κουτί, σε μια σπάνια κίνηση αλληλεγγύης.

Πάνω λοιπόν που πάει να βάλει το κουτί στην τσάντα, έχοντας πάρει απόφαση ότι θα μείνει νηστικό, σαν κάτι να ακούει εσωτερικά. Απορημένος το ανοίγει και βλέπει αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.

Η αντίδρασή του απλά συγκλονιστική!