5 λόγοι που σταματάει ο θηλασμός

Υπάρχουν παράγοντες που δεν επιτρέπουν εξ'αρχής σε μια γυναίκα να θηλάσει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είναι αναγκασμένη να σταματήσει τη διαδικασία-πρόωρα ή μη. Το mother.gr καταγράφει τους κυριότερους και από τις δύο κατηγορίες:

Επιστροφή στη δουλειά: Πολλές γυναίκες, όταν έρχεται η στιγμή να επιστρέψουν στη δουλειά, βρίσκουν πρακτικά αδύνατον να συνεχίσουν το θηλασμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να εξαντλήσετε τις πιθανότητες να τον συνεχίσετε, εκφράζοντας τους προβληματισμούς σας στο γιατρό.

Προβλήματα θηλασμού. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες γυναίκες αντιμετωπίζουν άλυτα προβλήματα με το θηλασμό και τελικά απογοητεύονται, με αποτέλεσμα να τον διακόπτουν πρόωρα. Και πάλι όμως καλό είναι να γίνει σε συνεννόηση με το γιατρό, ο οποίος θα αξιολογήσει αν μπορούν να ξεπεραστούν ή όχι.

Έλλειψη στήριξης: Μπορεί να είναι μια διαδικασία που αφορά αποκλειστικά το μωρό και τη μαμά του, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει αδιαφορία από το σύντροφό της. Από τη βοήθεια σε απλά, διαδικαστικά πράγματα, μέχρι τη συναισθηματική στήριξη, ο σύντροφος επιβάλλεται να συμμετέχει ενεργά.

Γάλα εμπορίου: Όταν όλο και περισσότερες διαφημίσεις αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στα γάλατα του εμπορίου, όταν ακόμα και γιατροί προκρίνουν αυτή τη λύση και όχι το θηλασμό, είναι λογικό να επηρεαστούν αρκετές μαμάδες.

Ηλικία μωρού: Μπορεί να μην υπάρχει ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο μέχρι το οποίο ένα μωρό προβλέπεται να θηλάζει, όμως σπάνια μια μαμά θα συνεχίσει πολύ μετά τον ένα χρόνο ζωής του.