Οι 5 καλύτεροι τρόποι να αντιμετωπίσεις τα πρησμένα πόδιαΤα πρησμένα πόδια είναι ένα συχνό φαινόμενο ειδικά σε μας τις γυναίκες. Θες λίγο η τάση μας να φοράμε τακούνια σε καθημερινή βάση, θες λίγο το τρέξιμο για να προλάβουμε όλες τις δουλειές; Ή μήπως οι ατελείωτες ώρες ορθοστασίας ή μπροστά σε έναν υπολογιστή με τα πόδια ακίνητα λόγω δουλειάς; Όλα αυτά είναι λόγοι που οδηγούν σε πρησμένα πόδια και αστραγάλους.


Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να αντιμετωπίσεις τα πρησμένα πόδια; Τις πιο πρακτικές και εύκολες λύσεις θα βρεις παρακάτω. Βέβαια, αν το πρόβλημα συνεχίσει και επιμένει καλό θα ήταν να δεις κάποιον γιατρό για να εξετάσει καλύτερα την κατάσταση.

 

Πώς να απαλλαγείς από τα πρησμένα πόδια και αστραγάλους


Συχνή άσκησηΤο πρήξιμο οφείλεται κυρίως στην κακή κυκλοφορία του αίματος. Για αυτό και η καθημερινή άσκηση είναι σημαντική. Αν δεν είσαι ο τύπος που σου αρέσει και πολύ η γυμναστική, προσπάθησε όσο πιο τακτικά μπορείς μέσα στην βδομάδα σου να κάνεις έστω κάποιες μικρές ασκησούλες που θα σε βοηθήσουν. Η γυμναστική βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.


Χάσε βάροςΕπίσης συχνός παράγοντας πρησμένων ποδιών είναι το βάρος. Αν έχεις περιττά κιλά- περιττά εννοώντας αυτά που επιβαρύνουν την υγεία σου, όχι κανά 2-3 παραπανίσια- καλό θα ήταν να ξεκινήσεις δίαιτα. Το έξτρα βάρος σου, πέφτει όλο πάνω στα πόδια σου και στους αστραγάλους προκαλώντας πρηξίματα. Και πίστεψε το πρήξιμο είναι το λιγότερο που μπορούν τα πόδια σου και οι αστράγαλοι σου να πάθουν από το βάρος.


Σήκωσε ψηλά τα πόδια σουΑπό τους πιο απλούς τρόπους αντιμετώπισης είναι να σηκώσεις ελαφρώς τα πόδια σου. Είτε άπλωσε τα σε ένα σκαμπό, έτσι ώστε να μην είναι τελείως κάθετα στο έδαφος, είτε ξάπλωσε και βάλε κάτω από τα πόδια σου λίγα μαξιλάρια. Μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας θα σου προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.


Κάνε τακτικά διαλείμματα για να τεντωθείςΕάν στη δουλειά σου κάθεσαι πολλές ώρες, πρέπει να κάνεις τακτικά διαλείμματα για να τεντώσεις τα πόδια σου. Άπλωσε τα, τέντωσε τα, φέρε τα γόνατα ψηλά στο στήθος. Ουσιαστικά, ο στόχος είναι να δώσεις λίγη κίνηση στα πόδια σου που τόση ώρα τα είχες ακούνητα και πιθανώς και στην ίδια στάση.


Στην περίπτωση που είσαι πολλές ώρες όρθια έχεις δυο επιλογές. Είτε έτσι όπως είσαι επιτόπου σήκωσε για λίγα δευτερόλεπτα το ένα πόδι ελαφρώς και έπειτα το άλλο. Είτε κάνε μικρές βόλτες πάνω, κάτω για να κουνηθούν λίγο- να "ξεμουδιάσουν"- τα πόδια σου.


Φόρα κάλτσες συμπίεσηςΤέλος, αν υποφέρεις γενικά αρκετά από πρησμένα πόδια και αστραγάλους, πήγαινε στο πιο κοντινό φαρμακείο και ζήτηση κάλτσες συμπίεσης. Πραγματικά προσφέρουν ανακούφιση στους πόνους των αστραγάλων και των ποδιών. Επαναλαμβάνω πως αν το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται τότε πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό.


Πηγή: www.ediva.gr