Πρέπει να πλένω το αβοκάντο;


Οι περισσότεροι συνηθίζουμε να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, που τo φλούδι τους τρώγεται, όπως πχ. τα μήλα και τα αχλάδια. ‘Εχουμε, όμως, την τάση να παραμελούμε τα φρούτα με σκληρή φλούδα, η οποία αφαιρείται, όταν πρόκειται να καταναλωθούν. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος, για τον οποίο πρέπει να πλένεις όλα τα προϊόντα - ακόμη και αυτά με σκληρό φλούδι, όπως τα αβοκάντο.

Οι επιβλαβείς χημικές ουσίες και τα βακτηρίδια μέσω των χεριών σου μπορούν να εξαπλωθούν πριν το ξεφλουδίσεις.

Σκέψου αλήθεια από πόσα σημεία έχει περάσει και με πόσα χέρια έχει έρθει σε επαφή το αβοκάντο πριν φτάσει στη κουζίνα σου. Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση, όπως αυτή, που δεν τρως το ξηρό φλούδι, μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τα επιβλαβή ζιζανιοκτόνα και τα βακτηρία με τα χέρια σου.

Γι' αυτό το λόγο, το Διεθνές Ινστιτούτο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων προτείνει να πλένεις σχολαστικά το φρούτο με αποσταγμένο ζεστό νερό, τουλάχιστον για 15 δευτερόλεπτα, τρίβοντάς το απαλά με τις παλάμες σου πριν το ξεφλουδίσεις.  

Πηγή: www.lifeguide.gr