Η απαιτητική καθημερινότητα της εργαζόμενης μητέρας

Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα έχει θετικά και αρνητικά. Μια από τις δυσκολίες είναι να ανταποκριθείτε κατά πώς πρέπει στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και στην ανατροφή του παιδιού. Πάμε να δούμε ορισμένους τρόπους να βρείτε τη χρυσή τομή.

Οργάνωση χρόνου:
Το σίγουρο είναι ότι και 25 ώρες να είχε το 24ωρο πάλι λίγες θα σας φαίνονταν. Ωστόσο, με σωστή διαχείριση, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο εύκολα. Καλό είναι να λειτουργείτε με πρόγραμμα, που θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι σας περιμένει και να μην «πνίγεστε» από το άγχος.

Βοήθεια συντρόφου: Μοιράστε αρμοδιότητες με το σύνροφό σας, καθώς και να θέλατε, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τα καταφέρετε όλα μόνη σας. Το ιδανικό βέβαια είναι να μη χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να ζητάτε τη βοήθειά του, αλλά να προσφέρεται οικειοθελώς. Και βέβαια όταν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει κάποια πράγματα μόνο του, όπως το να μαζέψει το δωμάτιό του, να τα αναλαμβάνει εκείνο και όχι εσείς.

Θέστε προτεραιότητες. Επειδή δεν μπορείτε κάθε μέρα να γίνεστε...λάστιχο, θέστε προτεραιότητες και αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Μια μέρα ίσως χρειαστεί να φύγετε λίγο πιο νωρίς από το γραφείο και κάποια άλλη να καθίσετε υπερωρία για να ολοκληρώσετε ένα project που επείγει. Άρα λοιπόν η ευελιξία είναι βασικό προαπαιτούμενο στην καθημερινότητά σας.

Περάστε δημιουργικό χρόνο με το παιδί:
Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να είστε δίπλα του όλη την ώρα, σταματήστε να νιώθετε ενοχές για αυτό και φροντίστε όταν το κάνετε, να είστε πραγματικά εκεί ψυχή τε και σώματι.

Φροντίστε τον εαυτό σας: Τρέχετε για όλους και για όλα, με αποτέλεσμα να παραμελείτε τον εαυτό σας. Μην περιμένετε μέχρι ο οργανισμός σας να σας χτυπήσει καμπανάκι. Προσέξτε την υγεία σας εν γένη και βρείτε λίγο χρόνο για εσάς, για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί και σας ξεκουράζει.