Πόσο αλλάζει η ζωή μας μετά τη γέννηση του παιδιού

Η γέννηση ενός παιδιού αλλάζει άρδην τη ζωή του ζευγαριού, είτε αυτό αφορά καθημερινές του συνήθειες, είτε νοοτροπίες σε μια σειρά ζητημάτων. Πάμε όμως να δούμε συγκεκριμένα παραδείγματα για να διαπιστώσετε το βαθμό αλλαγής των δεδομένων:

  • Η γέννηση ενός παιδιού...συνήθως φέρνει ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι. Δένονται περισσότερο συναισθηματικά και νιώθουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο που έφεραν στη ζωή και τους έχει απόλυτη ανάγκη.

  • Η γέννηση ενός παιδιού...καταπολεμά τον καλώς εννοούμενο προσωπικό εγωισμό των συντρόφων, με την έννοια ότι στο εξής ζουν και αναπνέουν για το καλό του παιδιού τους. Δε λογαριάζουν τις δικές τους-πάσης φύσεως-ανάγκες, αφού σημασία έχουν οι αντίστοιχες του μωρού.

  • Η γέννηση ενός παιδιού...γεμίζει τις ψυχές τους με συναισθήματα και όμορφες εικόνες. Μόνο που το βλέπουν, μόνο που τους χαμογελάει, αισθάνονται ευλογημένοι!

  • Η γέννηση ενός παιδιού...συνεπάγεται υποχρεώσεις και υπεύθυνη στάση, αφού όλη του η ύπαρξη είναι αποκλειστικά στα χέρια τους. Λάθη απειρίας θα γίνουν, όμως οι επαναλαμβανόμενες επιπολαιότητες σε σοβαρά θέματα θα κοστίσουν ακριβά μακροπρόθεσμα.

  • Η γέννηση ενός παιδιού...αλλάζει πλήρως την καθημερινότητα του ζευγαριού, η οποία σε κάποια κομμάτια (βλέπε ύπνος) γίνεται τελείως απρόβλεπτη. Τα δεδομένα είναι καινούρια και η προσαρμογή πρέπει να είναι άμεση.

  • Η γέννηση ενός παιδιού...τροποποιεί προς τα πάνω τον οικονομικό "προϋπολογισμό" του ζευγαριού, αφού οι ανάγκες του μωρού είναι αυξημένες. Πλέον το σενάριο να μείνει κάποιος από τους δύο χωρίς δουλειά είναι σχεδόν καταστροφικό!

  • Η γέννηση ενός παιδιού...τροποποιεί τους τρόπους ψυχαγωγίας του ζευγαριού και τις αντοχές του. Οι βόλτες γίνονται επιλεκτικά και σπάνια και βέβαια για ξενύχτια ούτε λόγος! Τα μόνα ξενύχτια που υπάρχουν πλέον είναι αυτά που...προσφέρει απλόχερα το μωρό.

  • Η γέννηση ενός παιδιού...κάνει τον άντρα να ασχολείται οικειοθελώς με τη φροντίδα του μωρού, κάτι που μπορεί να μην φανταζόταν καν. Έχοντας όμως δεθεί με το μωρό και θέλοντας να ξεκουράσει τη σύντροφό του η οποία είναι μονίμως στα «κόκκινα», το κάνει με ευχαρίστηση!

  • Η γέννηση ενός παιδιού...ωθεί το ζευγάρι σε τακτική βάση να ενημερώνεται ιντερνετικά για θέματα φροντίδας του μωρού, ενώ και οι συζητήσεις με φίλους περιστρέφονται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από αυτό.