5 φράσεις των γονιών που δίνουν κουράγιο στο παιδί


Όλοι έχουμε ανασφάλειες και θέλουμε να ακούμε έναν καλό λόγο, μια κουβέντα ενθάρρυνσης στα δύσκολα, πόσο μάλλον το παιδί που προσπαθεί να μάθει τον κόσμο γύρω του. Το mother.gr καταγράφει κάποιες φράσεις που μπορείτε να του λέτε για να νιώθει όμορφα:

«Μη σταματάς την προσπάθεια!»

Όταν το παιδί φαίνεται πως έχει χάσει το κουράγιο του και το θετικό του πνεύμα, έχει ανάγκη παρότρυνσης να μην καταθέσει τα όπλα.

«Στο τέλος θα τα καταφέρεις!»

Ακόμα κι αν τα δεδομένα φαντάζουν εναντίον του, είναι απαραίτητο να του μεταφέρετε την πεποίθησή σας ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

«Πιστεύω σε σένα!»

Μια πολύ σημαντική φράση, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη στιγμή όπου το παιδί νιώθει ότι δεν είναι αρκετά ικανό να τα καταφέρει. Εσείς όμως έχετε υποχρέωση να του δείξετε ότι πιστεύετε στις δυνατότητές του!

«Τα έχεις καταφέρει κι άλλες φορές!»

Με αυτή τη φράση του θυμίζετε ουσιαστικά ότι στο παρελθόν τα κατάφερε περίφημα με πιο μεγάλες δυσκολίες, άρα ρεαλιστικά μπορεί να πετύχει το στόχο του και τώρα.

«Δείξε πόσο πολύ το θέλεις!»

Κάπως έτσι του θίγετε (με την καλή έννοια) τον εγωισμό και το αφυπνίζετε, θυμίζοντάς του πόσο ισχυρό κίνητρο έχει. Αυτό γίνεται επειδή κάποιες φορές μπορεί να σκεφτεί να τα παρατήσει εύκολα.