7 περιστάσεις που απαιτείται να δείξετε ψυχραιμία


Τα παιδιά είναι τόσο ζωηρά και απρόβλεπτα, που χωρίς να το θέλουν δοκιμάζουν συχνά την υπομονή σας. Υπάρχουν όμως κάποιες περιστάσεις στις οποίες επιβάλλεται να μη χάσετε τον έλεγχο και να τις διαχειριστείτε με ψυχραιμία. Πάμε να τις δούμε... 

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...το νεογέννητο μωρό σας κλαίει κάθε τρεις και λίγο και καλείστε να βρείτε το λόγο. Όχι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδί.

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...το μεγαλύτερο παιδί σας ξεσπάει δημόσια χωρίς προφανή λόγο. Μια κατάσταση που σας προξενεί αμηχανία και ταυτόχρονα σας εκνευρίζει.

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...το παιδί αφήνει μονίμως άνω-κάτω το δωμάτιό του, παρά τις επανειλημμένες συζητήσεις που έχετε κάνει για το θέμα. 

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...το παιδί κάνει ζημιές στο σπίτι και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αντικείμενα μεγάλης αξίας. Δεν το κάνει επί σκοπού, παρά προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του!

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...το μωρό είναι ανήσυχο καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας και δε σας επιτρέπει να κοιμηθείτε συνεχόμενα. Όσο ανθρώπινο είναι να εκνευριστείτε εξαιτίας της αϋπνίας, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να συνειδητοποιήσετε ότι οι θυσίες και οι στερήσεις για το καλό του παιδιού είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...το παιδί αντιμιλά και γενικά δεν ακολουθεί τις εντολές σας. Τι να κάνουμε όμως που πρόκειται για κάτι συνηθισμένο!

Πρέπει να δείξετε ψυχραιμία όταν...καλείστε να επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα και πάλι αποτέλεσμα να μη βλέπετε. Είναι όμως ανεδαφικό να περιμένετε από ένα παιδί σε αυτή την ηλικία να κατανοεί και να εφαρμόζει κάτι που το έχετε πει μια ή δυο φορές.