5 πράγματα που δε ζηλεύουν τα παιδιά στους γονείς

Υπάρχουν εκφάνσεις της ζωής των ενηλίκων τις οποίες τα παιδιά ζηλεύουν, ιδιαίτερα όσες έχουν να κάνουν με τις παραπάνω ελευθερίες και προνόμια που απολαμβάνουν οι μεγάλοι. Αν τα ρωτήσετε όμως, δε ζηλεύουν καθόλου τα παρακάτω:

  • Ευθύνες: Τα παιδιά έχουν ελάχιστες ευθύνες και αυτές πολύ απλές, σε αντίθεση με τους γονείς τους οι οποίοι επωμίζονται καθημερινά δεκάδες ευθύνες ζωτικής σημασίας. Χίλιες φορές λοιπόν να ζουν στην ανεμελιά τους!

  • Άγχος: Το έχουμε ξαναπεί ότι και τα παιδιά έχουν τα δικά τους άγχη, όμως δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα αντίστοιχα των ενηλίκων, ούτε ποσοτικά, ούτε σε επίπεδο σημαντικότητας!

  • Κούραση: Μεγάλη η κούραση για τους γονείς και ο ύπνος αναζητείται με το...κυάλι. Ενώ τα παιδιά είναι γνωστό ότι κοιμούνται πολλές ώρες και είναι κατά κανόνα ακμαία.

  • Σχέσεις: Τα παιδιά θεωρούν ότι οι σχέσεις των ανθρώπων είναι εύκολες, κρίνοντας σπό αυτές που δημιουργούν με άλλα παιδάκια. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όμως όταν μιλάμε για σχέσεις ενηλίκων και αυτό το αντιλαμβάνονται.

  • Ελεύθερος χρόνος: Είναι τόσες οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες που καλούνται να φέρουν εις πέρας σε καθημερινή βάση οι ενήλικοι, που ο ελεύθερος χρόνος που έχουν για εκείνους είναι ελάχιστος. Καμία σχέση δηλαδή με τον κόσμο των παιδιών, όπου έχουν άπλετο χρόνο!