Εγκυμοσύνη: Πώς μπορούμε να γυμνάσουμε το σώμα μας



Θα γίνεις μαμά! Με αυτό το νέο αρχίζουν και μπαίνουν στο μυαλό ένα σωρό σκέψεις και προβληματισμοί. Ένας από αυτούς ενδεχομένως για μερικές γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη είναι και η αλλαγή στο σώμα τους, η οποία είναι αναπόφευκτη. Δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να καταργηθεί η καλή φυσική κατάσταση.

Η ελαφριά γυμναστική κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ευεργετική από πολλές απόψεις. Τονώνει τον οργανισμό και την αυτοπεποίθηση, ενισχύει την ευλυγισία του κορμιού, ενδυναμώνει μυϊκές ομάδες (πλάτη, πόδια κ.α.) που επιβαρύνονται λόγω της αύξησης του βάρους της γυναίκας, χαλαρώνει και ηρεμεί την εγκυμονούσα!


Φυσικά, πάντοτε μα πάντοτε τονίζουμε ότι οποιοδήποτε είδους άσκησης στην κατάσταση της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού/ γυναικολόγου μας, αλλά και με την επίβλεψη ειδικού/ γυμναστή. Το σώμα και οι ανάγκες του αλλάζουν αυτή την περίοδο, οπότε η επίβλεψη και η καθοδήγηση των ειδικών είναι σημαντικότατη.


Για να πάρετε μια ιδέα με τι ασκησούλες μπορείτε να ξεκινήσετε την εκγύμνασή σας ούσα έγκυος μπορείτε να κάνετε κλικ στο videο από το AnnaMia.gr και την ειδική ενότητα MAnna Mia! Σας παρουσιάζονται απλές διατατικές ασκήσεις για να ξεπιαστούν οι μυς και να νιώσετε ανακούφιση κι ευεξία. Δείτε ακόμη πώς να αγαπήσετε ή να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

 


Οι πιο κατάλληλες ασκήσεις γυμναστικής
που μπορείς να κάνεις κατά την εγκυμοσύνη



Πηγή: www.ediva.gr