6 «θυσίες» που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά


Η σύλληψη και μετέπειτα γέννηση ενός παιδιού συνεπάγονται θυσίες από το ζευγάρι, οι οποίες διαρκούν για μια ζωή. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τις κυριότερες:

  • Ξεκινάμε από τις προετοιμασίες για τη σύλληψη. Όλη εκείνη η αγχωτική περίοδος που το ζευγάρι κάνει προσπάθειες γονιμοποίησης, με τις όποιες δυσκολίες και απρόοπτα μπορεί να προκύψουν.
  • Αν πάνε όλα καλά με τη σύλληψη, ακολουθεί η άκρως απαιτητική περίοδος για τη γυναίκα που λέγεται εγκυμοσύνη. Εκεί που ακόμα και οι βιολογικές ανάγκες απαιτούν...στρατηγική. Από κοντά και ο σύντροφος με τα δικά του άγχη, να προσπαθεί να βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα του παιδιού του όπως μπορεί.
  • Και πλησιάζει η μέρα του τοκετού. Ετοιμασίες στο σπίτι για την υποδοχή του νεογέννητου, σκέψεις επί σκέψεως για την έκβαση του τοκετού και οι πρώτες μέρες στο σπίτι, με το ζευγάρι μπροστά σε μια τελείως καινούρια και άγνωστη πραγματικότητα να καλείται να προσαρμοστεί άμεσα.
  • Από εκείνη τη στιγμή και για πάντα, οι γονείς ζουν και αναπνέουν με τη μόνιμη έννοια του παιδιού και πασχίζουν να του παρέχουν όσα έχει ανάγκη σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν θυσιάζουν τον ύπνο τους, τον ελεύθερό τους χρόνο, στερούνται γενικά πράγματα προκειμένου να είναι ευτυχισμένο το μικρό τους.
  • Οι γονείς αλλάζουν για πάντα τη ζωή και τις προτεραιότητές τους, από τη στιγμή που στόχο έχουν να μεγαλώσουν σωστά το παιδί. Θυσιάζουν την ατομικότητά τους στο βωμό της αγάπης τους για τον άνθρωπο που έφεραν στη ζωή.
  • Τέλος, θα υπάρξουν άπειρες φορές που θα πικραθούν με κάτι που θα τους πει το παιδί και δε θα του δείξουν για να μη στενοχωρηθεί, θα χάσουν τον ύπνο τους όταν περνάει δύσκολη περίοδο και γενικά υπομένουν πολλά για το καλό του.