Έπιπλο & διακόσμηση 2017:Όταν το μοντέρνο συναντά το ρουστίκΤο σπίτι μας είναι ο ναός μας και το μέρος που θέλουμε να γυρνάμε και να χαλαρώνουμε. Για αυτό το λόγο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση. Ο χώρος στον οποίο μπαίνεις θα πρέπει να σου δίνει μια ζεστασιά, να είναι cozy η ατμόσφαιρα  όπως θα λέγαμε. Από το σαλόνι με τους καναπέδες, μέχρι το υπνοδωμάτιο, το κρεβάτι και τα κομοδίνα, χρειάζεσαι μια πινελιά ηρεμίας για να ξεκουράζεσαι μόνο στην όψη.


Το ύφος της διακόσμησης που φέτος μας έδωσε αυτό το συναίσθημα είναι η μίξη του μοντέρνου και του ρουστίκ ύφους. Πως μπορεί να συνδυαστεί μια μορφή εσωτερικής διακόσμησης επηρεασμένη από τον παραδοσιακό αγροτικό πολιτισμό με την μοντέρνα νότα; Όταν το ξύλο συναντάει την πέτρα και το τσιμέντο όλα γίνονται. Αν ψάχνεις για μια αλλαγή στην εσωτερική διακόσμηση, δεν έχεις παρά να δεις παρακάτω στο άρθρο και να πάρεις ιδέες.

 Ιδέες για διακόσμηση: το μοντέρνο συναντάει το ρουστίκ


Καθιστικό- Σαλόνι


   


Το καθιστικό είναι από τα μέρη ενός σπιτιού που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Εκεί μαζεύεσαι μαζί με τους φίλους σου, εκεί χαζεύεις τηλεόραση μετά τη δουλειά. Πολύ βασικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή σε καναπέδες αλλά και τα γύρω έπιπλα. Συνδυασμοί με αποχρώσεις του γκρι στους καναπέδες και μασίφ ξύλου στα έπιπλα είναι από τις top επιλογές στον κόσμο της διακόσμησης για φέτος.


Παίξε με το πάντρεμα των αποχρώσεων αλλά και των υλικών. Για μια εντυπωσιακή βάση για την τηλεόραση μπορείς να επιλέξεις ένα έπιπλο που να συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή ξύλου με μια επεξεργασμένη- το λεγόμενο mdf! Η βάση τους το ξύλο όμως το αποτέλεσμα τόσο διαφορετικό και τόσο ταιριαστό.
Υπνοδωμάτιο


 


Υπνοδωμάτιο, χώρος στον οποίο θέλεις να χαλαρώνεις αλλά και να εκφράζεσαι. Η αλήθεια είναι ότι εάν το σπίτι είναι έκφραση του τι σου αρέσει από άποψη διακόσμησης, το υπνοδωμάτιο σου είναι η έκφραση του απόλυτου προσωπικού στυλ. Τα μεταλλικά στοιχεία, όπως σιδερένιο κρεβάτι ή μεταλλικοί ακάλυπτοι σωλήνες είναι επιλογές minimal που ταυτόχρονα γεμίζουν τον χώρο.


Για μια ακόμα φορά ο συνδυασμός του ρουστίκ αγροτικού ύφους με το μοντέρνο προδίδουν την παρουσία τους με διακριτικούς τρόπους όπως τα κομοδίνα. Βασικό ρόλο παίζει και η επιλογή του χρώματος ή της τεχνοτροπίας του τοίχου. Σκούρα χρώματα για να κάνουν αντίθεση με το κίτρινο ζεστό φως από τα φωτιστικά ή τεχνοτροπίες από κεραμικά υλικά σε στυλ τούβλο θα κάνουν το υπνοδωμάτιο σου να δείξει σαν αυτά που βλέπεις στα περιοδικά.

Τραπεζαρία


 


Τέλος απομένει η τραπεζαρία ένας χώρος ο οποίος θα πρέπει να είναι όσο πιο minimal. Να μπορεί ο καθένας να κινείται άνετα και τις εντυπώσεις να κλέβει το φαγητό. Συνδυασμοί ξύλου και σίδερου κυριαρχούν καθώς επίσης και αντιθέσεις ανάμεσα σε τραπέζι και καρέκλες. Η τραπεζαρία είναι το ιδανικό σημείο του σπιτιού που μπορεί να εκφράσει την αρχοντιά του ρουστίκ ύφους. Παράλληλα οι μοντέρνες πινελιές είναι εκείνες που θα δώσουν την απαραίτητη λιτότητα για να ισορροπήσει.


Πηγή: www.ediva.gr