Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για όλους

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, οι νονοί και οι νονές ψάχνουν την κατάλληλη λαμπάδα για το βαφτιστήρι τους. Τι θα λέγατε λοιπόν φέτος να τη φτιάξετε μόνοι σας; Εάν κι εσείς τραβούσατε τα μαλλιά σας τα προηγούμενα χρόνια όταν ακούγατε τις τιμές από τις λαμπάδες με τα παιχνίδια, φέτος δοκιμάστε τη λύση της χειροποίητης λαμπάδας που βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ο λόγος είναι απλός, βγαίνουν πολύ πιο οικονομικά απ΄ότι εάν τις αγοράζατε. Και το καλύτερο; Το βαφτιστήρι σας θα είναι μοναδικό με την ξεχωριστή λαμπάδα του. Δοκιμάστε το μια φόρα και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνετε και του χρόνου!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για αυτήν την κατασκευή είναι πραγματικά πολύ εύκολα να τα βρούμε και πολύ φτηνά για να τα αγοράσουμε. Μην ξεχνάτε ότι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι μπόλικη φαντασία!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • κεριά
  • πιστολάκι σιλικόνης
  • κορδέλες, τούλια, ακρυλικά χρώματα κι ό,τι άλλο διακοσμητικό θέλετε


Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλά κεριά, μικρά, μεγάλα, τα κλασικά στρόγγυλα ή τα πιο μοντέρνα τετράγωνα, σκαλιστά ή κανονικά. Ανάλογα με το εάν προορίζεται για αγόρι ή για κορίτσι μπορείτε να παίξετε και με τα χρώματα του κεριού, δηλαδή να επιλέξετε αποχρώσεις του μπλε ή του πράσινου για τα αγόρια και του ροζ ή του μοβ για τα κορίτσια. Μια όμορφη εναλλακτική είναι να επιλέξετε αρωματικό κερί, ενώ μια άλλη είναι να κολλήσετε δύο πιο λεπτά κεριά μεταξύ τους! Κεριά πουλάνε παντού, από μικρά μαγαζιά της γειτονιάς με γυαλικά μέχρι τις επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων. Μεγάλη ποικιλία κεριών θα βρείτε και στο ίντερνετ. Οι τιμές τους πολύ χαμηλές, ειδικά εάν περιοριστείτε στα κλασικά κεριά.

Το πιστόλι σιλικόνης θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση, γι'αυτό εάν επιλέξετε να κάνετε τις λαμπάδες με μικρά παιδιά, κάτι που θα ήταν αρκετά διασκεδαστικό, φροντίστε να το έχετε μακριά τους για να μη γίνει κάποιο ατύχημα. Είναι απαραίτητο αφού είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να κολλήσετε τα διακοσμητικά.

Και πάμε στα διακοσμητικά! Υπάρχουν ένα σωρό στην αγορά που δε θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Σίγουρα για τα κορίτσια θα βρείτε πιο πολλά. Χρησιμοποιήστε τούλι ή ύφασμα, κορδέλες, χρώματα, αποξηραμένα λουλούδια ή κλωναράκια κανέλας, χάντρες κι ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε! Καλές δημιουργίες!

Ιδέες για αγόρια



















Σίγουρα στη λαμπάδα των αγοριών δεν μπορείτε να βάλετε πολλά τούλια, κορδέλες και στρας. Μπορείτε όμως να κάνετε διάφορους συνδυασμούς με χρώματα κορδελών ή να επιλέξετε κάποιο μικρό παιχνίδι ή αντικείμενο και να το στερεώσετε πάνω στη λαμπάδα, όπως ένα μπρελόκ ή μια σβούρα. Μπορείτε να βρείτε επίσης στην αγορά μικρές φιγούρες από διάφορους ήρωες των παιδικών κινουμένων σχεδίων ή ξύλινες κατασκευές σε σχήμα ζώων και σε οτιδήποτε άλλο φανταστείτε. Μια άλλη έξυπνη λύση είναι να κολλήσετε κατά μήκος της λαμπάδας γραμματόσημα και να τα συνδυάσετε με κάποια κορδέλα!

Κοριτσίστικες λαμπάδες



















Εδώ μπορείτε να αφήσετε πραγματικά τη φαντασία σας ελεύθερη. Χρώματα και ιδέες πάρα πολλές. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα μενταγιόν, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα βραχιόλι πάνω στη λαμπάδα. Εάν είναι ακόμη μικρούλα, μπορείτε να βάλετε κάποιο αρκουδάκι ή κάποια κούκλα. Από την άλλη, μπορείτε να το γεμίσετε με κορδέλες, στρας και χρυσόσκονες, χωρίς υπερβολή πάντα ή να βάλετε αποξηραμένα λουλούδια μαζί με μπόλικο τούλι. Μία λύση που μας άρεσε είναι να γεμίσετε το κερί με πέρλες, είτε λευκές είτε με χρώματα και θα βγει πολύ κομψή λαμπάδα, τόσο που γιατί όχι να μην την κάνετε και για εσάς;

Για εσάς και τους φίλους σας











Εσείς που δεν έχετε βαφτιστίρι και αποφασίσατε να φτιάξετε λαμπάδες για εσάς ή τους φίλους σας, μην ανησυχείτε. Έχουμε ιδέες και για εσάς. Μια πολύ ωραία λύση είναι να κρεμάσετε στο κερί το μονόγραμμα του φίλου ή της φίλης σας και να το στολίσετε με κορδέλες. Επίσης, μπορείτε να τους βάλετε κάποιο γούρι ή κουμπιά, αφού μπορείτε να παίξετε με το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα των κουμπιών και να τα συνδυάσετε με κορδέλες ή πέρλες. 

Πηγή: www.ediva.gr