Ο καλύτερος τρόπος να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Ένα έθιμο που τηρούν οι πάντες το Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών. Κάθε νοικοκυρά θέλει να στολίσει το σαλόνι, την κουζίνα ή ακόμη και το χωλ της με τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αυγά και γι' αυτό απογοητευόμαστε όταν δεν καταφέρνουμε να τους δώσουμε ένα όμορφο ομοίομορφο χρώμα. Όλη η μαγεία όμως κρύβεται στο να το διασκεδάσετε και να απολαύσετε την όλη διαδικασία. Μη μένετε προσκολλημένη στο κλασικό κόκκινο χρώμα των αυγών. Όπως μπορείτε να επιλέξετε πολλές διαφορετικές μεθόδους για να τα βάψετε, έτσι θα ήταν καλό να παίξετε και με τα χρώματα. Ποιος είναι όμως ο πιο εύκολος και δοκιμασμένος τρόπος για να τους δώσετε ένα υπέροχο χρώμα και να δημιουργήσετε όμορφα και απλά σχέδια;

Τι θα χρειαστείτε:

  • Αυγά βρασμένα
  • Χαρτοπετσέτα ή εφημερίδα
  • Μπολ ή μία αρκετά βαθιά κούπα
  • Τρυπητή κουτάλα
  • ½ φλιτζάνι βραστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής-περίπου 20 σταγόνες από κάθε χρώμα που θα επιλέξετε

Η διαδικασία, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τα υλικά που θα χρειαστείτε, δεν είναι καθόλου περίπλοκη. Πριν ξεκινήσετε, για να μη λερώσετε την επιφάνεια στην οποία θα βάψετε τα αυγά, θα πρέπει να την καλύψετε με ένα φύλλο εφημερίδας ή χαρτί κουζίνας.

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι να ρίξετε μέσα στο μπολ σου το νερό, το λευκό ξύδι και τις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και να τα ανακατέψετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κουτάλα βάλτε τα αυγά προσεκτικά, ένα-ένα μέσα στο μπολ και φροντίστε να τα γυρίζετε για να πιάσει καλά το χρώμα και από την κάτω πλευρά. Αν θέλετε η απόχρωση να είναι πιο ανοιχτή, μπορείτε μέσα σε 5 λεπτά να τα βγάλετε από το υγρό, αλλιώς δεν έχετε παρά να τα αφήσετε λίγο περισσότερο για να σκουρύνουν και να τα βγάλετε για να στεγνώσουν. Αν τώρα θέλετε να κάνετε διάφορα σχεδιάκια χρησιμοποιώντας και πάλι τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, υπάρχουν διάφοροι τρόποι.

Μία ιδέα για να κάνετε πουά αυγά είναι να κολλήσετε επάνω στα αυγά στρόγγυλα αυτοκολλητάκια πριν τα βυθίσετε στο νερό και να τα βγάλετε μόλις στεγνώσουν.

Αν πάλι θέλετε να τους δώσετε διάφορα χρώματα σαν μπαλώματα, μπορείτε αντί να βάλετε τα αυγά στο υγρό να βουτάτε ένα σφουγγαράκι και να το ταμπωνάρετε επάνω στα αυγά.

Για να δημιουργήσετε διάφορες γραμμές τώρα μπορείτε να δέσετε τα αυγά με σπάγκο πριν τα βάψετε ή ακόμη και να τους περάσετε λαστιχάκια.

Όσον αφορά το καρό σχέδιο, δεν έχετε παρά να βυθίσετε για λίγα λεπτά τη μία πλευρά από το βαμμένο αυγό μέσα σε κάποιο άλλο χρώμα και στη συνέχεια να το γυρίσετε από την άλλη πλευρά για λιγότερο χρόνο.

Για να τους δώσετε δύο χρώματα, μπορείτε να περάσετε πρώτα με κόλλα κάποια σημεία του αυγού και μόλις στεγνώσει να το βάλετε στη βαφή. Στη συνέχεια, αφήστε τα πάλι να στεγνώσουν και αφαιρέστε την κόλλα για να το βάλετε και πάλι σε άλλο χρώμα βαφής για λίγα λεπτά.

Μην ξεχνάτε όμως ότι μπορείτε και εδώ να χρησιμοποιήσετε την τεχνική της εφημερίδας για να τους δώσετε διαφορετική υφή.

Πηγή: www.ediva.gr