Τα παιδιά ολοκληρώνουν την ύπαρξή μας!

Λέμε ότι τα παιδιά είναι ευλογία και ότι η ζωή μας αποκτά άλλη διάσταση όταν γινόμαστε γονείς. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το mother.gr έχει τις απαντήσεις:

  • Αρχικά, σκεφτείτε μόνο τη χαρά που νιώσατε όταν επιβεβαιώσατε ότι μείνατε έγκυος. Ήταν ή δεν ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας; Και επειδή σίγουρα ήταν, αυτό από μόνο του λέει τα πάντα!

  • Ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο, σας γεμίζει με άγχος, ανασφάλεια και ευθύνες, όμως έχετε τόσο μεγάλο κίνητρο να του παρέχετε όσα έχει ανάγκη (και ακόμα περισσότερα) που τελικά βλέπετε το μέλλον με αισιοδοξία και νιώθετε απίστευτη εσωτερική δύναμη για να φέρετε εις πέρας το «έργο» σας.

  • Συγκρίνετε πώς ήταν η ζωή σας πριν αποκτήσετε παιδί. Το μυαλό σας απασχολούσε η δουλειά, η σχέση σας με το σύντροφο και τους φίλους σας, η ψυχαγωγία σας και άλλα παρόμοια. Πλέον κοιμάστε και ξυπνάτε με τη σκέψη του παιδιού και όλα τα προβλήματα φαντάζουν μικρά και δευτερεύοντα.

  • Και μόνο που το αντκρύζετε ή το παίρνετε στην αγκαλιά σας, αντλείτε απίστευτη δύναμη και ως δια μαγείας αδειάζει το κεφάλι σας από οποιαδήποτε σκοτούρα. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;

  • Συνειδητοποιήστε τα μοναδικά συναισθήματα που σας κατακλύζουν βλέποντας το μικρό σας να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Έχετε νιώσει ποτέ παρόμοια με άλλον άνθρωπο στη ζωή σας;

  • Τέλος, η μοναδικότητα της σχέσης σας με το παιδί έγκειται ότι βλέπετε στην πράξη ότι υπάρχει και άδολη αγάπη, καθώς και αγάπη πραγματικά χωρίς όρια. Είναι σπουδαία υπόθεση ότι για πρώτη φορά στη ζωή σας μαθαίνετε να αγαπάτε χωρίς όρους, χωρίς επιθυμία για ανταπόδοση και μάλιστα για πάντα!