5 ασκήσεις για σφιχτούς μηρούς στο σπίτιΗ άνοιξη έχει έρθει και σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε για το καλοκαιράκι που θα βγάλουμε τα μπουτάκια μας έξω. Εκτός από αυτό μας αρέσει να διαγράφονται ωραία μέσα από το τζιν οι γλουτοί. Για αυτό θα σου παρουσιάσω 5 ασκήσεις για σφηχτούς μηρούς που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.


Να σου τονίσω σε αυτό το σημείο ότι οι παρακάτω ασκήσεις είναι ελαφρώς απαιτητικές και για αυτό θα χρειαστεί να κάνεις καλή προθέρμανση. Για μένα η καλύτερη προθέρμανση είναι ένα 2λεπτο χορού- και ζέσταμα καλό γίνεται και το απολαμβάνεις. 

 Ασκήσεις χωρίς βάρη για σφιχτούς μηρούς στο σπίτι!


 

Split SquatΓια αρχή τοποθέτησε το σώμα σου με τα πόδια σε διάσταση το ένα μπροστά από το άλλο. Έπειτα κάνε βαθύ κάθισμα με το ένα γόνατο να ακουμπάει το πάτωμα και το άλλο σε ορθή γωνία. Μπορείς στα χέρια είτε να κρατάς βαράκια, είτε να βάλεις βάρη άκρων. Κάνε 10 επαναλήψεις για το κάθε πόδι.
Sumo SquatsΑπό τις εύκολες ασκήσεις για τους μηρούς, η οποία όμως καίει πολύ αφού την κάνεις. Άνοιξε τα πόδια σου στο ύψος των ώμων σου. Φέρε τα χέρια μπροστά σαν προσευχή και έπειτα κάνε βαθύ κάθισμα μέχρι οι μηροί σου να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Κάνε 15 επανάληψεις.
Ανέβα το βουνοΑν μέχρι στιγμής κουράστηκες, ετοίμασου να ανέβεις το βουνό. Πάρε θέση για push-ups και μετά με τα γόνατα σου εναλλαξ ξεκίνα να "ανεβαίνεις". Ουσιαστικά η άσκηση είναι να ανεβάσεις το πόδι μέχρι τα χέρια και μετά πίσω και το άλλο πόδι. Συνολικά κάνε 20 επαναλήψεις!
Wall SitΚόλλησε την πλάτη σου στο τοίχο. Ξεκίνα να κατεβαίνεις προς τα κάτω μέχρι να σχηματιστεί μια ορθή γωνία με τα γόνατα σου. Κράτα αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα. Αν δυσκολευέσαι σπάσε το σε 3 σετ των 10 δευτερολέπτων.
Jumping JacksΜια εύκολη άσκηση για το τέλος. Στάσου με ίσιο το κορμί και έπειτα ξεκίνα να χοροπηδάς με τα πόδια στην έκταση και τα χέρια στην ανάταση . Όπως ακριβως κάναμε στο σχολείο. Κάνε 20 επαναλήψεις.


Πηγή: www.ediva.gr