12 κλασικά παραμύθια

Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια από τους γονείς ή τη γιαγιά και τον παππού τους και θέλουν σχεδόν συνέχεια να ακούνε τουλάχιστον από ένα, ειδικά λίγο πριν κοιμηθούν.

Και όσο και αν περάσουν τα χρόνια, υπάρχουν μερικά κλασικά, αγαπημένα παραμύθια για παιδιά, που βρίσκονται πάντα στις πρώτες προτιμήσεις μικρών και μεγάλων και έχουν γίνει ταινία.

Αν λοιπόν έχεις παιδάκια, ανίψια ή είσαι δασκάλα και θες να τους πεις μία όμορφη ιστορία την επόμενη φορά, σου έχουμε εδώ συγκεντρώσει τα καλύτερα κλασικά παραμύθια για να διαλέξεις.

Πινόκιο

Η ξύλινη κούκλα, Πινόκιο, του Τζεπέτο και η νεράιδα που της δίνει ζωή μας μαθαίνουν ότι δεν κάνει να λέμε ψέματα, αφού θα μεγαλώσει η μύτη μας!

Ο παπουτσωμένος γάτος

Ένας γάτος που μιλάει, φορά μπότες και τον κληρονομεί ο γιος ενός μυλωνά. Θα του κάνει λίγο τη ζωή δύσκολη αρχικά, αλλά θα βοηθήσει να κερδίσει και πολύ χρυσάφι στο τέλος-και όχι μόνο.

Σταχτοπούτα

Για τα μικρά κοριτσάκια, είναι ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια, αφού μιλά για μία κοπέλα που την παιδεύει η κακιά μητριά, αλλά έρχεται ο πρίγκιπας και τη σώζει.

Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι

Άλλη μία κακιά μητριά συναντάμε εδώ με δηλητηριασμένο μήλο. Η Χιονάτη, που ήταν μία μελαχρινή με κόκκινα χείλη (από κεί πήρε και το όνομα), όμορφη πριγκίπισσα που βρίσκεται στο δάσος, ζει με επτά νάνους και την ερωτεύεται το πριγκιπόπουλο, αφού τη σώζει από σχεδόν βέβαιο θάνατο.

Η ωραία κοιμωμένη

Μία πριγκίπισσα που αγαπήσαμε όλοι μέσα από το παραμύθι της Ντίσνεϊ, που χτυπιέται από τη μαγική βελόνα της κακιάς μάγισσας, πέφτει σε ύπνο μέχρι που την ξυπνάει φιλώντας την ο όμορφος πρίγκιπας.

Χάνσελ και Γκρέτελ

Δύο αδέρφια μικρά, αφού έχουν χαθεί στο δάσος, βρίσκουν ένα σπίτι από γλυκά που όμως μένει μία μάγισσα, που τα φυλακίζει. Τα κρατάει εκεί μαζί της, αλλά μετά από διάφορες περιπέτειες θα βρεθούν ελεύθερα, με πλούτη μαζί με τον πάτερα τους.

Η μικρή γοργόνα

Η μικρή γοργόνα είναι ένα παιδικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αλλά οι πιο πολλοί την ξέρουμε ως Αριέλ από την ταινία της Ντίσνεϊ.

Όπως και να έχει, το βιβλίο θα το λατρέψουν τα μικρά παιδιά σας, αφού έχουν αδυναμία στη θάλασσα, όπου ζει και η γοργόνα, αλλά θέλει να βγει στην ξηρά για να βρει τον αγαπημένο της.

Κοκκινοσκουφίτσα

Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα πάει να δει την άρρωστη γιαγιά της, την οποία τρώει στο μεταξύ ο κακός ο λύκος και τις σώζει εν τέλει ένας κυνηγός που τις βγάζει από την κοιλιά του λύκου. Ακόμη ένα παραμύθι που θυμόμαστε οι μεγάλοι και αρέσει σίγουρα στα παιδιά.

Η πεντάμορφη και το τέρας

Εδώ μία πολύ όμορφη κοπέλα βρίσκεται να ζει σε ένα μεγάλο κάστρο με τον ιδιοκτήτη του το τέρας και μαγεμένα αντικείμενα, για να σώσει τον πατέρα της. Όμως θα δούμε μία πολύ ξεχωριστή ιστορία αγάπης που θα έχει για ακόμη μία φορά ευτυχισμένο τέλος, αφού έζησαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα!

Το ασχημόπαπο

Ένα άσχημο παπάκι που το κορόιδευαν όλα τα άλλα, φεύγει από το αγρόκτημα και μόλις μεταμορφωθεί σε πολύ όμορφο κύκνο όλοι θα το ζηλέψουν!

Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια

Ένα κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, που ο κακός λύκος θα φάει τα έξι από τα επτά κατσικάκια και το έβδομο μαζί με τη μαμά κατσίκα θα τα σώσουν όλα!

Τα τρία γουρουνάκια

Επανεμφανίζεται ο κακός λύκος που κυνηγάει τρία γουρουνάκια αυτή τη φορά, τους γκρεμίζει τα σπίτια τους για να τα φάει, αλλά δεν το καταφέρνει!

Πηγή: www.ediva.gr