Οι 10 χειρότεροι λόγοι για να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου

Όταν χωρίζεις σίγουρα δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός και για να έφτασες εκεί υπήρχε κάτι που σε οδήγησε. Το να κρατήσεις στενές επαφές μετά δεν είναι ότι καλύτερο. Ειδικά αν γίνε για λάθος λόγους. Αν παρόλα αυτά, νομίζεις ότι θα πετύχει θα σου πω τους χειρότερους λόγους για να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου από αυτές που το δοκίμασαν και απογοητεύτηκαν. Από την στιγμή εξάλλου που είχες μία εpωτική σχέση με έναν άντρα για όσο διάστημα κι αν ήταν, είτε μήνες, είτε χρόνια, άμα το γυρίσετε μετά στο φιλικό θα σας φέρει πολλές φορές σε αμήχανες, άβολες, και όχι μόνο καταστάσεις.

Γιατί να μη μείνεις φίλη με τον πρώην

Θα έχετε κοινή παρέα

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πέφτει συχνά ο ένας πάνω στον άλλο και  οι φίλοι σας αν τσακωθείτε να μην ξέρουν ποιανού το μέρος να πάρουν. Επίσης για σκέψου τι θα γίνει όταν θα γνωρίσεις τον επόμενο ή ο πρώην σου κάποια. Θα τον φέρεις στην παρέα αν είναι κι αυτός ή όχι;

Θα τον λυπάσαι

Ειδικά άμα την απόφαση του χωρισμού την πήρες εσύ και θες να μείνετε φίλοι από ενοχές και για να μην είναι μόνος, είναι γενικά λάθος. Γιατί θα τον λυπάσαι που θα τον βλέπεις down, αυτός θα στηριχτεί πάνω σου και άντε μετά να ξεκολλήσει. Οπότε χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Παρότρυνε τον λοιπόν να βγαίνει έξω με τους φίλους του και ότι είναι καλύτερο αυτό για εκείνον.

Θα μαθαίνεις τα νέα του

Άλλο να θες να ξέρεις ότι είναι καλά, να τον νοιάζεσαι κι άλλο να μαθαίνεις συνεχώς τα νέα του. Αυτό θα σε κρατήσει πίσω. Αν έχετε όμως κοινές παρέες, φίλους στο facebook, και τον δεις με άλλη είσαι σίγουρη για το ποια θα είναι η αντίδραση σου;

Νιώθεις μόνη

Το πρώτο διάστημα του χωρισμού θα νιώθεις ένα κενό, θα θες να περάσεις μαζί του στιγμές, να κάνετε ότι και παλιά. Μπορεί να σκεφτείς ότι βιάστηκες να χωρίσεις και πάνω στην αδυναμία σου να τον πάρεις τηλέφωνο να έρθει. Λάθος! Θα πρέπει να κάτσεις λίγο μακριά του, να κοιτάξεις τον εαυτό σου. Επίσης σε προτάσεις φίλων σου για έξοδο να λες και ναι μερικές φορές, για να μην κλείνεται μέσα!

Η σύγκριση

Είναι συνηθισμένο μετά από ένα χωρισμό, και αν ήσουν πολύ καιρό με τον πρώην σου να έχεις συνηθίσει σε κάποιες συμπεριφορές. Έτσι όταν γνωρίσεις τον επόμενο και κάτι δεν σου αρέσει θα κάνεις συγκρίσεις στο μυαλό σου, έστω και υποσυνείδητα. Αν δε έχεις τον πρώην ακόμη στη ζωή σου, ενεργά θα είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα...

Η κρυφή ελπίδα

Είναι δύσκολο συναισθηματικά να αλλάξεις συνήθειες από την μία μέρα στην άλλη.Οπότε μπορεί καταβάθος να ελπίζεις ότι αν κάνετε παρέα με τον πρώην, θα αλλάξει κάποια στιγμή και θα είστε μαζί καλύτερα από ποτέ. Δεν λέω ότι αυτό είναι κάτι εντελώς απίθανο, αλλά θέλει προσοχή για να μην πληγωθείς ξανά.

Η καβάτζα σου

Ένας ακόμη λάθος λόγος να μείνεις φίλη με το πρώην αγόρι σου είναι για να τον έχεις καβάτζα, σε περίπτωση που δεν βρεις κάποιον καλύτερο.

Θέλει μόνο αυτός να μείνετε φίλοι

Στην περίπτωση που σου προτείνει εκείνος να κάνετε παρέα, και συ δεν είσαι σίγουρη τι θες, μην του αφήσεις σάπιες ελπίδες.Ξεκαθάρισε του ότι αρχικά θες μία απόσταση, και μετά θα δείτε. Έτσι κερδίζεις χρόνο να δεις τι θες και συ και να είσαι σίγουρη.

Ακόμη σε αγαπάει

Αν ο πρώην σου τρέφει εpωτικά συναισθήματα ακόμη για σένα και ελπίζει ότι θα σε κερδίσει ξανά, ενώ εσύ όχι πες το. Αν μείνετε φίλοι άνετα μπορεί να νιώσετε άβολα και οι δύο και αυτό δεν θα σας βοηθήσει καθόλου.

Ακόμη τον αγαπάς

Και θα μου πεις τι γίνεται στην περίπτωση που είσαι εσύ αυτή που τον αγαπάει ακόμη και θες να μείνετε φίλοι;Αν θες να τον έχεις από κοντά να σε ξαναερωτευτεί και να το πάτε από την αρχή είναι λίγο ριψοκίνδυνη ιδέα να τον πλησιάσεις με πρόφαση την φιλία. Θα νιώθεις άσχημα, πιθανώς να ζηλέψεις αν βλέπεις ότι εκείνος προχωράει την ζωή του,κι αν σε καταλάβει θα είναι χειρότερα. Υπάρχουν όμως μερικές φορές που δύο πρώην μείνανε φίλοι και έκαναν παρέα μετά τον χωρισμό τους είτε πιο συχνά, είτε όχι. Αν σας έχει περάσει ο έpωτας εντελώς και είδατε ότι σαν φίλοι θα τα πάτε καλύτερα γιατί να μην το δοκιμάσετε; Εξάλλου συμβαίνει να γυρίσει στο εντελώς φιλικό μία σχέση!

Πηγή: www.ediva.gr