Μήπως είμαι πολύ απαιτητική μητέρα;


Μπορεί να θεωρείτε ότι μεγαλώνετε σωστά το παιδί σας, όμως τελικά να ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Πάμε να δούμε ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά μιας δύσκολης μανούλας που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση του παιδιού.

Μια δύσκολη μαμά…περιμένει από το παιδί της να τα κάνει όλα όπως τα έχει διαμορφώσει στο μυαλό της και οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτό είναι μη αποδεκτό.

Μια δύσκολη μαμά…δύσκολα συγχωρεί λάθη και παραλείψεις του παιδιού της, ακόμα κι αν κάποια από αυτά είναι λογικά με βάση το αναπτυξιακό στάδιό του.

Μια δύσκολη μαμά…είναι πολύ αυστηρή και χρησιμοποιεί την τιμωρία ως μέθοδο πειθαρχίας του παιδιού της.

Μια δύσκολη μαμά…είναι νευρική με το παιδί και συχνά ασκεί βία, αντί να καταφεύγει σε παιδαγωγικά ορθές μεθόδους ανατροφής του.

Μια δύσκολη μαμά…είναι ταυτόχρονα και υπερπροστατευτική, με αποτέλεσμα να φέρεται στο παιδί σα μαριονέτα. Σπάνια δηλαδή του επιτρέπει να επιλέξει με βάση τις δικές του σκέψεις και επιθυμίες.

Μια δύσκολη μαμά…αρνείται ότι μπορεί να κάνει λάθος σε θέματα της ανατροφής του παιδιού της, έστω κι αν είναι το πρώτο, άρα χωρίς να έχει πρότερη εμπειρία.