Όταν το παιδί δε θέλει να του δείχνετε τρυφερότητα δημόσια


Όσο το παιδί σας μεγαλώνει, τόσο πιο πιθανό είναι να δυσανασχετεί κάθε φορά που πάτε να το φιλήσετε και γενικά να του δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας μπροστά σε τρίτους. Πάμε να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε... 

  • Για κανένα γονιό δεν είναι ευχάριστη η αποδοχή μιας τέτοιας κατάστασης, όμως θα πρέπει να γίνει, αφού δε σχετίζεται σε τίποτα με τα συναισθήματά του προς το πρόσωπό σας.
  • Η συγκεκριμένη αλλαγή συμπεριφοράς εξηγείται με την τάση του παιδιού να δείξει ότι είναι μεγάλο και ανεξάρτητο, ακόμα κι αν το εκδηλώνει με άκομψο τρόπο.
  • 'Ενας άλλος λόγος που ξαφνικά το παιδί σας δυσανασχετεί κάθε φορά που επιχειρείτε να του δείξτε τρυφερότητα σε δημόσιο χώρο είναι επειδή νιώθει εκτεθειμένο απέναντι σε τρίτους και ιδιαίτερα στους φίλους του. Φοβάται δηλαδή τα σχόλιά τους και ιδιαίτερα τα αγόρια.
  • Όταν διαπιστώσετε αρνητισμό, μην πιέσετε το παιδί να το φιλήσετε οπωσδήποτε, φερόμενοι εγωιστικά. Αποδεχθείτε το γεγονός ότι δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και περιμένετε να γυρίσει στο σπίτι, όπου σαφώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
  • Τέλος, βρείτε εναλλακτικούς τρόπους να δείξετε τρυφερότητα στο μικρό σας όταν είσαστε εκτός σπιτιού ή αφήστε το παιδί να εκδηλωθεί όταν το νιώσει. Μπορείτε βέβαια να του ζητήσετε μια αγκαλιά ή ένα φιλί, όμως το ιδανικό θα ήταν να το αφήσετε να λειτουργήσει εντελώς αυθόρμητα.