Καρυδόπιτα με κρέμα σε 30'

Πόσες φορές σου έχει τύχει να σε πάρουν οι φίλες σου τηλέφωνο τελευταία στιγμή και να σου πουν ότι έρχονται για καφέ; 

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για καινούριες και γρήγορες συνταγές για γλυκά, πέσαμε επάνω σε μια συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα και η αλήθεια είναι ότι μας κίνησε το ενδιαφέρον!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα


Υλικά για την καρυδόπιτα
:

  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα, κοσκινισμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 baking powder, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια


Υλικά για το σιρόπι
:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη


Για την κρέμα
:

  • οποιαδήποτε κρέμα μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ


Εκτέλεση:

Βάζεις τα αυγά και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάς όλα μαζί.

Ανακατεύεις όλα τα κοσκινισμένα υλικά μαζί (αλεύρι, baking powder, κανέλα). Έπειτα, τα ρίχνεις σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα χωρίς να σταματήσεις τη λειτουργία του μίξερ.

Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά μαζί, κλείνεις το μίξερ. Ρίχνεις μέσα στο μείγμα όλα τα καρύδια και ανακατεύεις με την σπάτουλα ή το κουτάλι να πάνε τα καρύδια παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών και βάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Η καρυδόπιτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από τα πλάγια ή κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα. Όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, τότε το γλυκό σου είναι έτοιμο.

Σε μια κατσαρόλα βράζεις το σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνεις στην άκρη να χλιαρίσει.

Προσθέτεις το χλιαρό σιρόπι επάνω στο ζεστό γλυκό και αφήνεις να το απορροφήσει.

Έπειτα προσθέτεις την κρέμα από επάνω και πασπαλίζεις με επιπλέον καρύδι ή με κανέλα.

Tips: Για την παρασκευή της κρέμας ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι.

Πηγή: www.ediva.gr