Πώς θα μεγαλώσετε ένα επιτυχημένο παιδί


Όπου επιτυχημένο δεν είναι απαραίτητα το παιδί που τα καταφέρνει παντού και πάντα, αλλά εκείνο που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο στη ζωή του. Άραγε τι μπορείτε να κάνετε στο κομμάτι της ανατροφής για να μπει το μικρό σας σε αυτή τη λογική;

  • Όπως είπαμε και πιο πάνω, επιτυχημένο δεν είναι το παιδί που τα κάνει όλα σωστά, αλλά εκείνο που δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και όταν κάνει λάθη, μαθαίνει μέσα από αυτά.
  • Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του επιτυχημένου παιδιού είναι η προσαρμοστικότητα ανάλογα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Δεν είναι κάτι που μπορεί να εφαρμόσει σε μικρή ηλικία, όμως μπαίνουν οι βάσεις για το μέλλον.
  • Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος αντιμετώπισης των εμποδίων και των δυσκολιών που θα συναντήσει στη ζωή του. Ο επιτυχημένος άνθρωπος έχει μάθει να διαχειρίζεται με ωριμότητα τέτοιες καταστάσεις, με κυριότερο γνώρισμα ότι κρατάει το ηθικό δίδαγμα από κάθε αναποδιά. Σε αυτό το στάδιο ωριμότητας θα φτάσει ως ενήλικος, φτάνει να έχουν μπει οι σωστές βάσεις από τώρα.
  • Ένα επιτυχημένο παιδί έχει κατά κανόνα καλές σχέσεις με τον περίγυρό του και, χωρίς να κάνει κάτι, είναι αγαπητό. Εδώ βέβαια να πούμε ότι μπορεί να είναι πιο κλειστός χαρακτήρας και να είναι επιτυχημένο ή αγαπητό.
  • Δώστε κίνητρα ή ερεθίσματα και γενικά βοηθήστε το παιδί σας να ζήσει νέες εμπειρίες για να γνωρίσει μέσω αυτών τον εαυτό του. Φυσικά, όπου σας έχει ανάγκη, να είσαστε δίπλα του να του παρέχετε τη βοήθειά σας.
  • Φροντίστε να ενισχύετε την αυτοπεποίθηση του μικρού σας, για παράδειγμα με στοχευμένες επιβραβεύσεις. Πρέπει να μάθει από μικρή ηλικία να πιστεύει στον εαυτό του και να μη φοβάται να κάνει βήμα εμπρός όταν το απαιτούν οι συγκυρίες.
  • Τέλος, θα πρέπει να του δώσετε το πράσινο φως να ασχοληθεί με δραστηριότητες που το ευχαριστούν και να νιώθει ελεύθερο σε ζητήματα όταν και όπου πρέπει.