Τips για να ξεχωρίσεις ένα αυθεντικό άρωμα από μία απομίμησηΠολλές είναι οι γυναίκες που την έχουν πατήσει αγοράζοντας ένα δήθεν αυθεντικό άρωμα. Η αγορά έξω είναι γεμάτη με απομιμήσεις και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στα καταστήματα τα οποία το δηλώνουν πως δεν είναι το original προϊόν αυτό που πουλούν, αλλά σε όσους εκμεταλλεύονται το ότι δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από τα πραγματικά.


Μπορεί όντως στην μυρωδιά να μοιάζουν πολύ, αλλά προφανώς δεν αξίζουν τόσα χρήματα όσα δίνουμε, μιας και πέραν του ότι δεν διαρκεί τόσο το άρωμα, μπορεί να είναι και επιβλαβές για την υγεία μας.


Υπάρχουν όμως μερικά tips που έχουν μοιραστεί μαζί μας οι ειδικοί, ώστε να μπορείς κι εσύ να τα ξεχωρίσεις από τις απομιμήσεις που κυκλοφορούν!


Πώς να επιλέξεις ένα 100% αυθεντικό άρωμα


Έλεγξε το περιτύλιγμαΤο σελοφάν που έχουν τα αυθεντικά προϊόντα είναι αρκετά παχύ και διπλωμένο στην εντέλεια, ώστε να είναι αρκετά σφιχτό επάνω στο κουτί του αρώματος, για να μην τσαλακώνεται.


Παρατήρησε τις «ραφές»Εάν το περιτύλιγμα του κουτιού έχει μη αισθητικές ραφές, δηλαδή ενώσεις στο κάτω μέρος αλλά και στα πλαϊνά, τότε το προϊόν αυτό είναι μαϊμού. Το πλάτος της ραφής δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 5 χιλιοστά και θα πρέπει να είναι ίσια η γραμμή καθ'όλο το μήκος της.


Έλεγξε το κουτίΤο κουτί των αρωμάτων πρέπει να είναι από υψηλής ποιότητας χαρτόνι και σχεδιασμένο έτσι ώστε να προστατεύει το μπουκάλι από τυχόν ζημιές. Γι' αυτό συνήθως υπάρχει στον πάτο του κουτιού μια ειδική κατασκευή για να κρατάει το μπουκάλι σταθερό.


Έλεγξε τις ετικέτες και τις επιγραφέςΤο κλασικό λάθος που κάνουν όσοι προσπαθούν να αντιγράψουν τις αυθεντικές συσκευασίες είναι ότι δεν προσέχουν τα χρώματα από τα βέλη που υπάρχουν στον κύκλο. Το βέλος που δείχνει προς τα δεξιά θα πρέπει πάντα να είναι πιο σκούρο από το βέλος που δείχνει προς τα αριστερά.


Επιπλέον, μπορείς να τσεκάρεις και την σελίδα του κατασκευαστή για να δεις αν συμπίπτουν τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται σε ένα κουτί, με εκείνα που λέει το site του.


Πρόσεξε το μπουκάλιΠριν αποφασίσεις να αγοράσεις κάποιο άρωμα θα πρέπει να δεις το πως είναι το κανονικό μπουκάλι του, για να μπορέσεις να το ξεχωρίσεις από τις απομιμήσεις. Το πιο εύκολο φυσικά είναι να δεις τα λάθη που γίνονται στις ονομασίες που αναγράφονται επάνω τους.


Πρόσεξε το χρώμα του αρώματοςΌλοι οι μεγάλοι οίκοι χρησιμοποιούν ελάχιστο χρώμα στις κολώνιες τους και ακριβώς γι αυτόν το λόγο είναι πολύ απαλή η απόχρωση τους και σχεδόν διάφανο το περιεχόμενο. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα τόσο ψεύτικο είναι το περιεχόμενο του μπουκαλιού.

Έλεγξε το καπάκιΤο καπάκι από τα original προϊόντα είναι πάντα στην ευθεία και έχει απόλυτη συμμετρία, εκτός βέβαια και αν είναι έτσι ο σχεδιασμός από το καπάκι.


Δες το σειριακό αριθμόΑρχικά να πούμε πως το serial number θα πρέπει να αναγράφεται στο κάτω μέρος από το μπουκάλι και όχι απλά να είναι ένα κολλημένο αυτοκόλλητο. Έπειτα, θα πρέπει να δεις αν ταιριάζει αυτός ο αριθμός με εκείνον που αναγράφεται στο κάτω μέρος του κουτιού.


Δώσε προσοχή στο μπουκάλιΌσο για το μπουκάλι του αρώματος, θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να έχει ομαλή και λεπτή επιφάνεια. Κάθε οίκος προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια και δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μπουκάλι που να μην είναι λείο.


Πηγή: www.ediva.gr