11 μυστικά των ακαταμάχητων ανθρώπων

Ποιος είναι ο λόγος που οι όμορφες, έξυπνες και μορφωμένες κοπέλες είναι απελπισμένα μόνες τους και κανείς δεν τις προσεγγίζει; Πώς γίνεται άλλοι άνθρωποι χωρίς πολλά χρήματα ή ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση, να εκπέμπουν θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση; Είναι η ψυχή της παρέας, αυτοί που θα απευθυνθείς αν έχεις κάποιο πρόβλημα.

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ακαταμάχητους;

Όλα είναι ζήτημα αυτοεκτίμησης. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πως πρέπει να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν. Απλά ζουν, ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους μπορεί ο καθένας μας να ακολουθήσει, αν θέλουμε να γίνουμε σαν και αυτούς.

Συμπεριφέρονται σε όλους με σεβασμό

Είτε μιλούν με τον καλύτερο πελάτη τους, είτε με το σερβιτόρο που τους παίρνει παραγγελία, οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι γεμάτοι σεβασμό και ευγένεια. Κατανοούν ότι δεν αρκεί να είσαι ευγενικός μόνο με αυτόν που είσαι σε ραντεβού. Δεν έχει κανένα νόημα εφόσον είναι αγενής σε τρίτους. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι ευγενικοί με όλους, απλούστατα διότι δε θεωρούν κανέναν ανώτερο από τον άλλο.

Ακολουθούν τον πλατινένιο κανόνα

Ο χρυσός κανόνας που λέει "να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται", έχει ένα μοιραίο ελάττωμα. Υποθέτει ότι όλοι θέλουμε να μας συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Αγνοεί το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος έχει ως κίνητρο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Άλλος αποζητάει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, άλλος το απεύχεται. Ο πλατινένιος κανόνας διορθώνει το χρυσό κανόνα. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί στο να "διαβάζουν" τους άλλους ανθρώπους και στο να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ώστε να κάνουν τους άλλους να νιώθουν άνετα.

Αποφεύγουν τους τυπικούς διαλόγους

Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να αποφύγεις τη συναισθηματική σύνδεση, από το να κάνεις έναν τυπικό διάλογο. Όταν ξεκινάς μια συζήτηση με τυποποιημένες ερωτήσεις, ο εγκέφαλός μας αυτόματα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και εμποδίζει τη βαθύτερη επικοινωνία μαζί σου. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι καταφέρνουν να σε προσεγγίσουν μέσα από καθημερινές συζητήσεις επειδή το ενδιαφέρον τους για τους άλλους είναι ουσιώδες και αυθεντικό. Έτσι κάνουν τις σωστές ερωτήσεις ώστε να προσεγγίσουν τους άλλους.

Επικεντρώνονται στους ανθρώπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν είναι εγωιστές. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω τους. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους. Γι αυτό και τους είναι τόσο εύκολο να είναι ακαταμάχητοι. Προσπάθησε να αφήσεις για λίγο το κινητό σου και επικεντρώσου στους ανθρώπους με τους οποίους είσαι μαζί! Συγκεντρώσου στα λεγόμενά τους, όχι στο τι θα απαντήσεις εσύ ή πώς θα σε επηρεάσει αυτό που λένε. Όταν κάποιος σου λέει κάτι για τον εαυτό του, καθοδήγησε τη κουβέντα στο να μιλήσει περισσότερο.

Δεν προσπαθούν και τόσο

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τη συζήτηση με το πόσο ευφυείς και επιτυχημένοι είναι. Δε νιώθουν την ανάγκη να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι. Δεν το σκέφτονται καν σαν ενδεχόμενο, διότι γνωρίζουν πόσο αντιπαθείς είναι αυτοί που προσπαθούν υπερβολικά να γίνουν αρεστοί.

Κατανοούν τη διαφορά ανάμεσα στην προσωπική άποψη και του γεγονότος

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι διαχειρίζονται αμφιλεγόμενα θέματα με επιδεξιότητα και χάρη. Δε φοβούνται να εκφράσουν την άποψή τους, αλλά κάνουν ξεκάθαρο πως είναι η άποψή τους, όχι γεγονός. Είτε συζητούν για πολιτική, το φαινόμενο του θερμοκηπίου είτε θέματα της επικαιρότητας, οι ακαταμάχητοι άνθρωποι κατανοούν πως υπάρχουν εξίσου έξυπνοι συνομιλητές με διαφορετική οπτική γωνία.

Είναι αυθεντικοί

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι αυτό που βλέπεις. Κανείς δε συμπαθεί κάποιον ψεύτικο. Οι άνθρωποι στηρίζονται στους αυθεντικούς ανθρώπους, διότι τους εμπιστεύονται. Δύσκολα εμπιστεύεσαι κάποιον που δε γνωρίζεις πραγματικά το χαρακτήρα του και τα συναισθήματά του.

Έχουν ακεραιότητα

Οι άνθρωποι με ακεραιότητα είναι ακαταμάχητοι διότι εκφράζουν τη γνώμη τους απλά και ξεκάθαρα. Η ακεραιότητα είναι απλή, αλλά δύσκολο να την κατακτήσεις. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι επιδεικνύουν ακεραιότητα καθημερινά, αποφεύγουν να κακολογούν τους άλλους, κάνουν το σωστό, ακόμα και αν αυτό δε τους συμφέρει.

Χαμογελούν

Οι άνθρωποι υποσυνείδητα καθρεφτίζουν τη γλώσσα του σώματος του συνομιλητή τους. Αν θέλετε να σας θεωρούν ακαταμάχητους, χαμογελάστε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Υποσυνείδητα θα κάνουν το ίδιο και θα αισθάνονται και όμορφα!

Προσπαθούν (αλλά όχι υπερβολικά) να δείχνουν στα καλύτερά τους

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να είναι κανείς ευπαρουσίαστος με το να είναι ματαιόδοξος.  Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι κατανοούν πως το να δείχνει κανείς ευπαρουσίαστος, είναι σα να καθαρίζεις το σπίτι όταν περιμένεις κόσμο. Είναι ζήτημα σεβασμού. Αλλά εφόσον γίνουν ευπαρουσίαστοι, σταματούν να ασχολούνται με αυτό.

Ανακαλύπτουν λόγους να αγαπούν τη ζωή

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι θετικοί και παθιασμένοι. Βλέπουν τη ζωή σα μια ατέρμονη περιπέτεια και τη βιώνουν με τέτοια χαρά, που οι υπόλοιποι θέλουν να συμμετάσχουν. Φυσικά, ακόμα και οι ακαταμάχητοι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Τα αντιμετωπίζουν όμως σαν προσωρινά εμπόδια και όχι σαν τη μοίρα από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις. Όταν κάτι πάει στραβά, θυμούνται πως αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα θα είναι μια καλύτερη μέρα για αυτούς.

Πηγή: www.ediva.gr