Τι θέλουν τα παιδιά χωρισμένων γονιών

Ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία τους, όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς πήραν διαζύγιο για οποιονδήποτε λόγο, θέλουν τα παρακάτω πέντε πράγματα στη ζωή τους:

Ηρεμία:
Αν οι συνεχείς διαφωνίες, οι εντάσεις και οι τσακωμοί ήταν αυτά που σας οδήγησαν στο διαζύγιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται και τώρα που έχετε χωρίσει. Τουλάχιστον μπροστά στο παιδί πρέπει να φέρεστε ήρεμα και πολιτισμένα.

Σταθερότητα: Οι όροι του διαζυγίου που σχετίζονται με την κηδεμονία του παιδιού, πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να γίνονται απόλυτα σεβαστοί και από τους δυο γονείς.

Ουδετερότητα:
Το τελευταίο που χρειάζεται ένα παιδί είναι να νιώθει ότι βρίσκεται στη μέση μια διένεξης και ότι πρέπει να διαλέξει πλευρά. Το παιδί πρέπει να νιώθει ελεύθερο να αγαπά και τους δυο γονείς του, δίχως να αισθάνεται ότι προδίδει τη μαμά αν πει κάτι καλό για τον μπαμπά και αντίστροφα.

Παρουσία:
Το παιδί έχει ανάγκη και τους δυο γονείς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο μπαμπάς για παράδειγμα μένει μακριά, πρέπει να επικοινωνούν καθημερινά και φυσικά να είναι συνεπής στις μέρες και τις ώρες που έχει το παιδί. Και αν μελλοντικά δημιουργήσει μια νια οικογένεια, δεν πρέπει να ξεχνά το παιδί του.

Αγάπη: Το μόνο που χρειάζονται όλα τα παιδιά είναι η αγάπη των γονιών τους. Όχι πανάκριβα δώρα για να καλυφθούν τυχόν ενοχές ή για να διαιωνιστεί η αντιπαλότητα με τον άλλο γονέα. Η αγάπη είναι το ακριβότερο δώρο.