Μαθήματα ζωής μαμάδων στις κόρες

Υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές και αξίες, κοινές για τα δυο φύλα στη διάρκεια της ανατροφής τους και κάποιες άλλες που έχει έμμεσα επιφορτιστεί να μεταδώσει η μαμά στην κόρη. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές:

Κάθε μανούλα ονειρεύεται να μεγαλώσει μια κόρη που θα γίνει ανεξάρτητη και θα στηρίζεται στις δυνάμεις της σε οτιδήποτε καταπιαστεί στη ζωή της.

Θα πρέπει να μάθει ότι η ομορφιά είναι προσόν, όμως όχι εφόδιο για να πηγαίνει μπροστά στη ζωή της. Με απλά λόγια, να μην επαναπαυθεί επειδή είναι όμορφη, περιμένοντας από τους άλλους και γενικά από τη ζωή να της δώσουν τα πάντα εξαιτίας αυτού.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε φόβους, όμως μια μανούλα θα προσπαθήσει να δείξει στην κόρη της ότι δεν πρέπει να το παρακάνει, σε σημείο να φοβάται και τη…σκιά της! Δεν πρέπει να έχει άγνοια κινδύνου, αλλά να πιστεύει κατά το δυνατόν περισσότερο στις δυνάμεις της και να διεκδικεί όσα της αναλογούν.

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει γνωρίσει άλλες που κριτικάρουν με αρνητική χροιά το διαφορετικό ή έναν άνθρωπο που κάνει το «λάθος» να διαφωνεί μαζί τους. Δε θα ήταν λοιπόν ιδανικό η κόρη σας να γίνει πιο ανοιχτόμυαλη και να σέβεται όλους τους ανθρώπους το ίδιο;

Καλό είναι επίσης να μάθει να μην περνάει απαρατήρητη. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε θέματα που άπτονται της εξωτερικής της εμφάνισης, αλλά για στοιχεία της προσωπικότητάς της που την κάνουν ξεχωριστή, μοναδική και αξέχαστη στους άλλους.