Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα αποφασιστικά παιδιά


Η αποφασιστικότητα στο παιδί είναι ευχή και κατάρα, ανάλογα το βαθμό και την περίσταση. Πάμε να δούμε λεπτομερώς τι σημαίνει πρακτικά να μεγαλώνετε παιδί με αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα:

Αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από το μέσο όρο και δε φοβούνται να ρισκάρουν μόνο και μόνο για να πραγματοποιήσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

Προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους χωρίς να ζητήσουν βοήθεια από κανέναν. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, όμως αυτή είναι η επιθυμία τους.

Κατά συνέπεια, έχουν γνώμη για τα πάντα και απαιτούν να τα αντιμετωπίζετε ως μεγάλα παιδιά. Αν τους δοθεί η δυνατότητα θα κάνουν του κεφαλιού τους, οπότε εκεί έρχεστε εσείς να τους εξηγήσετε με πειστικό τρόπο όπου έχουν λάθος θεώρηση των πραγμάτων.

Παίρνουν βαρέως μια προσωπική αποτυχία τους και θα κάνουν τα πάντα για να μην ξανασυμβεί, ακόμα κι αν αρχικά βρουν κάποιες δικαιολογίες για να εξηγήσουν την άτυχη στιγμή.

Όσο μεγαλώνουν θα διαπιστώσετε ότι δε θα διστάζουν να κάνουν του κεφαλιού τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την κρατούσα άποψη στο συγκεκριμένο θέμα. Για εκείνα, το σωστό και το λάθος αξιολογείται με βάση τα θέλω τους και όχι τις αντιλήψεις της κοινωνίας ή του περίγυρου.

Τέλος, όταν το παιδί σας είναι αποφασιστικό, είναι δεδομένο ότι θα έχετε συχνούς καυγάδες στο σπίτι, αφού η κάθε πλευρά θα υποστηρίζει σθεναρά την άποψή του.