Ασυνήθιστα πράγματα που πρέπει να πάρεις στις διακοπές

Όταν έρχεται η ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα για να πας διακοπές, πιστεύεις ότι έχεις την απόλυτη λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί σου.

Τι θα έλεγες να ελέγξεις την παρακάτω λίστα, για να βρεις μερικά ασυνήθιστα πράγματα τα οποία μάλλον έχεις ξεχάσει να προσθέσεις; Οι προτάσεις που ακολουθούν θα σου διασφαλίσουν ένα ασφαλές, στεγνό και πλήρως εξοπλισμένο ταξίδι.

 Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο εύκολο είναι να πάρεις λίγα μόνο ρούχα στις διακοπές σου και να τα πλύνεις στο ξενοδοχείο ή στο δωμάτιο. Υπάρχουν μερικές μάρκες που πουλάνε μικρές συσκευασίες απορρυπαντικού, τις οποίες μπορείς εύκολα να βάλεις μέσα στη βαλίτσα σου.

 Παραμάνα

Πολλοί θεωρούν τις παραμάνες ως ένα εργαλείο για να διορθώνεις γρήγορα τα σκισίματα και τα ανοίγματα στα ρούχα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έχουν πολλές περισσότερες χρήσεις τις οποίες δεν έχεις σκεφτεί. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μπορείς να κλείσεις εκείνο το άνοιγμα στην κουρτίνα χρησιμοποιώντας μια παραμάνα και να κοιμηθείς λίγο παραπάνω χωρίς να σε ενοχλεί το φως του ήλιου.

Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις την άκρη της παραμάνας για να κάνεις reset στις ηλεκτρονικές συσκευές ή να ασφαλίσεις τα φερμουάρ στη βαλίτσα σου αν δεν μπορείς να βρεις μια κλειδαριά.

Το κουτί με τα ραπτικά

Ακόμη κι ένα μικρό κουτί με ραπτικά που αποτελείται μόνο από κλωστές και βελόνες, μπορεί να σε βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση όταν ταξιδεύεις. Αν δεν έχεις πάρει πολλά ρούχα μαζί σου και σκίσεις μία από τις μπλούζες ή το παντελόνι σου, μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση και να μην ξέρεις που πρέπει να πας για να αγοράσεις καινούρια ρούχα.

Ένα μικρό κουτί με ραπτικά θα σου επιτρέψει να ράψεις μερικές περίεργες τρύπες ή κουμπιά πολύ εύκολα.

Ένα μικρό πολύπριζο

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί ταξιδιώτες μαλώνουν για τη μοναδική πρίζα σε ένα αεροδρόμιο ή σε ένα εστιατόριο γεμάτο κόσμο. Γίνε φίλη με τους άλλους ταξιδιώτες παίρνοντας μαζί σου ένα μικρό πολύπριζο, το οποίο μπορείς να βάλεις στη μοναδική πρίζα που υπάρχει και να τη μοιραστείς με τους υπόλοιπους.

Μπορεί, επίσης, να σε βοηθήσει να φορτίσεις όλες σου τις συσκευές την ίδια στιγμή ώστε να μη χρειαστεί να περιμένεις να φορτίσει κάθε μια ξεχωριστά.

Κολλητική ταινία

Μπορεί να φαίνεται ότι στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την κολλητική ταινία για να λύσουν όλα τους τα προβλήματα, ωστόσο δεν την παίρνουν μαζί τους όταν πάνε διακοπές. Δε χρειάζεται να φέρεις όλη την ταινία μαζί σου.

Απλά τύλιξε μερικά κομμάτια γύρω από μια κούπα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να κόβεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι. Χρησιμοποίησε την ταινία για να φτιάξεις μια χαλασμένη βαλίτσα ή για οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς!

Μπουκάλι νερού που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί

Σε πολλά μέρη του κόσμου δεν υπάρχουν παντού βρύσες και οι τουρίστες καταλήγουν να αγοράζουν πολλά μπουκάλια  με νερό για να σβήσουν τη δίψα τους μετά από τις πολλές ώρες που περπατάνε για να δουν τα αξιοθέατα.

Μείωσε τη σπατάλη του πλαστικού και τα επιπλέον έξοδα φέρνοντας μαζί σου ένα μπουκάλι νερού που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα αποταμιεύσεις πολλά χρήματα, καθώς θα μπορείς να το γεμίζεις όπου υπάρχει διαθέσιμο νερό.

Τιρμπουσόν

Κουβαλώντας μαζί σου ένα τιρμπουσόν, σου επιτρέπει να αγοράσεις ένα μπουκάλι κρασί όπου κι αν βρίσκεσαι χωρίς να χρειαστεί να ψάχνεις μαγαζί για να αγοράσεις ένα.

Πολλά τιρμπουσόν συνοδεύονται και από ένα μικρό σουγιά και ένα ανοιχτήρι για μπουκάλια - επομένως, θα έχεις 3 εργαλεία σε ένα! Απλά θυμήσου να μην το βάλεις μέσα στις χειραποσκευές σου.

Σακουλάκια που ανοιγοκλείνουν

Τα σακουλάκια που ανοιγοκλείνουν είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στις πτήσεις σου. Πακετάροντας όλα τα υγρά μέσα στις σακούλες, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι ακόμη κι αν ανοίξουν τα καπάκια από τα σαμπουάν, δε θα χυθεί το περιεχόμενό τους παντού.  

Είναι, επίσης, χρήσιμα για να τακτοποιήσεις όλα τα μικρά πράγματά σου ανά θέμα: μπορείς να έχεις διαφορετικά σακουλάκια για πράγματα όπως είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα χαρτικά και τα είδη προσωπικής περιποίησης.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν χρειαστεί να πάρεις κάτι, θα είναι όλα μαζί και θα έχεις μια διάφανη τσάντα για να δεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Τσάντα για τα άπλυτα

Μια τσάντα για τα άπλυτα πιθανόν να μην είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό να πάρεις μαζί σου όταν πηγαίνεις διακοπές. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να ξεχωρίσεις τα φορεμένα, ιδρωμένα ρούχα σου από τα καθαρά.

Με το να έχεις όλα τα λερωμένα σου αντικείμενα μαζί θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο, καθώς δε θα χρειαστεί να ψάξεις ανάμεσα σε όλα σου τα ρούχα.

Επιπλέον, αν μένεις σε κάποιο ξενώνα και χρειάζεται να αποθηκεύσεις όλα σου τα πράγματα κάπου, μπορείς να τα βάλεις μέσα στην τσάντα και να τα κλειδώσεις στο ντουλάπι.

Τσιρότο

Μπορεί να φαίνεται μια προφανής επιλογή, αλλά λίγοι μόνο σκέφτονται να πάρουν τσιρότα μαζί τους όταν πάνε διακοπές. Ακόμη και λίγα μόνο τσιρότα μπορούν να σου σώσουν τη ζωή αν βρεθείς με μερικές γρατσουνιές και πληγές μετά από μια ολόκληρη μέρα περιήγησης.

Επίσης, σε μερικές περιοχές του κόσμου τα τατουάζ έχουν διαφορετική πολιτισμική σημασία την οποία μπορεί και να μη γνωρίζεις. Μπορείς να τα καλύψεις με ένα τσιρότο για να αποφύγεις τις αμήχανες καταστάσεις.

Σαγιονάρες

Είτε είναι καλοκαίρι είτε είναι χειμώνας, βεβαιώσου ότι θα πάρεις ένα ζευγάρι σαγιονάρες μαζί σου.

Χρησιμοποίησέ τες μέσα στο ντους ή στους διαδρόμους ενός ξενοδοχείου. Επίσης, ένα ζευγάρι σαγιονάρες μπορούν να αντικαταστήσουν τα καλά σου παπούτσια σε περίπτωση βροχής.

Αφαιρετικό λεκέδων

Το αφαιρετικό λεκέδων μπορεί να σε βοηθήσει να σώσεις μερικά από τα αγαπημένα σου ρούχα σε περίπτωση που λερωθούν. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χυθεί κόκκινο κρασί ή ένα λαδερό φαγητό επάνω σου και να είσαι μακριά από κάποιο πλυντήριο.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει το αφαιρετικό λεκέδων είναι να μειώσει τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει λίγο από το φαγητό και τη βρωμιά.

Φακός

Ο φακός μπορεί να είναι χρήσιμος σε μεγάλα αεροπορικά ταξίδια ή σε ξενώνες, όταν χρειάζεσαι να διαβάσεις και να δουλέψεις χωρίς να ενοχλήσεις τους υπόλοιπους. Είναι επίσης χρήσιμος σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα.

Και μην ξεχάσεις να τον χρησιμοποιήσεις για να ελέγξεις αν έχεις ξεχάσει τίποτα κάτω από το κρεβάτι του ξενοδοχείου!

Σακούλα σκουπιδιών

Μια σακούλα σκουπιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ενώ ταξιδεύεις. Αν δεν έχεις αδιάβροχο, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να προστατευτείς από τη βροχή. Μπορείς να το δέσεις και επάνω από την τσάντα σου για να την κάνεις αδιάβροχη.

Αν πρέπει να καθίσεις σε κάποιο εξωτερικό χώρο για αρκετή ώρα, τοποθέτησε τη σακούλα στο σημείο που θα καθίσεις για να μη λερώσεις το παντελόνι σου.

Δοχείο για τα χάπια

Αν και το δοχείο για τα χάπια σε παραπέμπει μάλλον στους παππούδες σου, τότε η γιαγιά σου είναι από τους πιο έξυπνους ταξιδιώτες! Το δοχείο για τα χάπια σου δίνει το χώρο να βάλεις κάποια μικροσκοπικά αντικείμενα που μπορούν εύκολα να χαθούν, όπως είναι τα σκουλαρίκια, τα κοκαλάκια, οι κάρτες μνήμης.

Μπορείς, επίσης, να το μεταφέρεις στη βαλίτσα σου και σε άλλες αποσκευές και έτσι θα είσαι σίγουρη ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι όταν πηγαίνεις να δεις τα αξιοθέατα ή όταν πηγαίνεις για πεζοπορία.

Ένα μικρό χάρτη

Οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν Google Maps ή κάποια άλλη εφαρμογή στο τηλέφωνό τους για να τους δείξει το δρόμο. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να σε κάνει στόχο για τους κλέφτες και αν θα βρίσκεσαι μακριά από κάποια πρίζα όλη μέρα, το να χρησιμοποιείς το τηλέφωνο σου συνεχώς δε θα έχει αποτέλεσμα.

Πάρε μαζί σου έναν μικρό χάρτη της περιοχής που θα μένεις και δε θα ανησυχείς καθόλου αν χαθείς σε κάποιο άγνωστο μέρος.

Πηγή: www.ediva.gr