5 λόγοι που μας ξετρελαίνουν τα μωράΒρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος όλων. Κανένας δεν έχει να πει κάτι αρνητικό για εκείνα. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που τα μωρά ξετρελαίνουν τους πάντες;

  • Όπως και να το δείτε, όλα τα μωρά είναι χαριτωμένα. Απλά θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε εσείς ή κάποιο οικείο σας πρόσωπο ένα μωρό και δε μιλήσατε με ενθουσιασμό για τα ματάκια του, τα μαγουλάκια του, τα πατουσάκια του κτλ.
  • Ασυνείδητα, το γεγονός ότι χωρίς τη βοήθεια κάποιου δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό, μας βγάζει μια θετική προδιάθεση και φυσικά-ιδιαίτερα όταν το μωρό δεν είναι δικό μας-μια μόνιμη προθυμία να παρέχουμε χείρα βοηθείας.
  • Είναι απλά ο απόγονός σας και μάλιστα βγήκε από μέσα σας, οπότε και μόνο γι’αυτό το λόγο νιώθετε την επιθυμία να του παρέχετε τα καλύτερα.
  • Σας ξετρελαίνει και το αγαπάτε για όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που σας χαρίζουν, χωρίς κιόλας να το επιδιώκουν. Ένα τους βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα αστείο περιστατικό, όλα φαντάζουν μοναδικά επειδή προέρχονται από το δικό σας μωρό.
  • Τέλος, είναι μοναδικά τα συναισθήματα που νιώθουν οι γονείς βλέποντας το παιδί τους να λέει τις πρώτες του κουβέντες, να κάνει τα πρώτα του βήματα και γενικά να κατακτά μια δεξιότητα στα πλαίσια της αναπτυξιακής διαδικασίας.