Χρήσιμες συμβουλές για τις δουλειές του σπιτιού


Επειδή δεν υπάρχει γυναίκα που να μην της αρέσει να έχει το σπίτι στην εντέλεια από άποψη τάξης και καθαριότητας, δείτε τις παρακάτω συμβουλές για να το καταφέρνετε όσο συχνά θέλετε!

  • Όταν είσαστε εργαζόμενη μητέρα, πρέπει να ξεχάσετε τη σχολαστική και απίστευτα συχνή καθαριότητα που κάνατε στο σπίτι πριν γεννηθεί το παιδί. Μέλημά σας είναι να γίνονται όλες οι δουλειές όταν πρέπει και να αποφεύγονται οι υπερβολές λόγω ζήλου ή εμμονής με την καθαριότητα.
  • Μάθετε από νωρίς στο παιδί σας να συμμαζεύει το δωμάτιό του, όπως και τα διασκορπισμένα παιχνίδια του από το υπόλοιπο σπίτι. Πρέπει να γίνει σαφές στο μυαλουδάκι του ότι είσαστε η μαμά του και όχι υπηρέτριά του!
  • Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που όλες τις δουλειές του σπιτιού τις έκανε η γυναίκα και ο άντρας απείχε. Άρα λοιπόν φροντίστε να ζητάτε συχνά τη βοήθεια του συντρόφου σας σε δουλειές του σπιτιού, όσο βαρετό και να το θεωρεί.
  • Πάντα να προσπαθείτε να εξοικονομείτε χώρο από άχρηστα πράγματα και να προμηθευτείτε διάφορα κουτιά ή δοχεία που λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι. Κάπως έτσι συνδυάζετε διακόσμηση και λειτουργικότητα!
  • Αν είναι εφικτό, επιλέξτε να κάνετε κάποιες δουλειές του σπιτιού όταν έχετε βάλει το μικρό σας για ύπνο. Έτσι και την ησυχία σας θα έχετε και δεν υπάρχει ο φόβος να ασχοληθείτε πάλι με την ίδια διαδικασία μέσα στη μέρα.