Γιατί είναι ωραίο να είσαι μανούλα

Βασικά δεν είναι λίγοι οι λόγοι, όμως οι περισσότεροι είναι προσωπικοί και διαφορετικοί για κάθε μανούλα, ενώ άλλους τους ανακαλύπτει στην πορεία των χρόνων:

  • Ο πρώτος και κύριος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει το ιερό προνόμιο να φέρνει στον κόσμο έναν άνθρωπο. Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της ευτυχίας, τότε ποιο;

  • Μπορεί η φροντίδα και η ανατροφή ενός παιδιού να είναι λίαν επιεικώς απαιτητικές, όμως η ευτυχία που νιώθει βλέποντας το μικρό της να εξελίσσεται δε συγκρίνεται με όλα τα πλούτη του κόσμου.

  • Ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη, με την έννοια ενός ανθρώπου για πάντα. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να αγαπάς και να νοιάζεσαι τόσο δυνατά, διαχρονικά και άδολα.

  • Κάθε μαμά είναι…βιονική, ιδιαίτερα όταν είναι και εργαζόμενη. Η μέρα της ξεκινάει από τα χαράματα και τελειώνει το βράδυ, έχοντας φέρει σε πέρας με επιτυχία άπειρες υποχρεώσεις εντός και εκτός σπιτιού. Ουσιαστικά μια μαμά, εκτός από το ότι είναι ακούραστη, ενσαρκώνει ταυτόχρονα αρκετούς διαφορετικούς ρόλους.

  • Ό,τι σκοτούρα και να έχει στο μυαλό της, ένα χαμόγελο, ένα χάδι ή ένα φιλί (κατά προτίμηση όλα μαζί ταυτόχρονα) του παιδιού της την κάνουν πέρα. Όταν βλέπει ότι το παιδί της είναι ευτυχισμένο, χαρούμενο, γαλήνιο, νιώθει ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.