Γιατί τα παιδιά φέρνουν ευτυχία σε ένα σπίτι;

Η προφανής απάντηση είναι «επειδή απλά υπάρχουν». Πέραν αυτού όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που τα παιδιά σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία:

  • Η μητρότητα σας κάνει να ανακαλύπτετε πτυχές του εαυτού σας που δε φανταζόσασταν ότι έχετε. Σχεδόν πάντα καλές βέβαια, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ερχομός ενός παιδιού σας βοηθάει να έρθετε πιο κοντά στην αυτογνωσία.

  • Μαζί με το παιδί, δίπλα στο παιδί θα ζήσετε μοναδικές στιγμές. Εμπειρίες που θα σας σημαδέψουν για μια ζωή. Μικρές και μεγάλες, σημαντικές και ασήμαντες, αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς προηγούμενο!

  • Επειδή πλέον ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, μαθαίνετε να μην τον σπαταλάτε σε ανούσιες ασχολίες. Καταπιάνεστε με δραστηριότητες που σας ξεκουράζουν και σας ψυχαγωγούν επί της ουσίας και όχι απλά για να γεμίσετε τον χρόνο σας, όπως ενδεχομένως συνέβαινε κάποιες φορές στο παρελθόν.

  • Ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από το σωστό μεγάλωμα του παιδιού, σας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που περνάτε ως ζευγάρι είναι ελάχιστος, ιδιαίτερα αν είσαστε και οι δύο εργαζόμενοι.

  • Ο ερχομός ενός παιδιού μας κάνει να βλέπουμε τη ζωή με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να αντιμετωπίζουμε με στωικότητα τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Καθόλου ασήμαντη αλλαγή, δε νομίζετε;